Stichting www.gambiaenpolen.nl

wat we zélf doen in Gambia, Polen én Nederland

Nieuwsflits, juni 2018

Laten we eerst beginnen met een foto van Lizet samen met “onze “ Lex. Lizet is er weer helemaal bovenop en geniet met volle teugen van dit manneke. Het waren spannende maanden maar gelukkig is de operatie geslaagd en kijken we alleen vooruit. Prive gaan we een heleboel leuke dingen doen want ook nu weer is gebleken hoe kort de tijd kan zijn……

Er is veel gebeurd in de afgelopen weken. Het dak op de St.Davidsschool is geplaatst evenals het dak op de toiletten. Alle ramen en deuren zijn geplaatst evenals de lucht en lichtroosters achter in de klassen. Momenteel wordt er hard gewerkt om het hele gebouw te stucen. Wij eisen dat de muren tot helemaal boven worden gestuct, in Gambia wil men vaak op plafondhoogte stoppen met stucen maar dat doet men ook als er geen plafond komt. Geen gezicht die ruwe muren, willen we dus niet en de jongens zijn hard bezig om het allemaal mooi te maken.

Echt een heel karwei en dat in die warmte……

    

Wij zijn momenteel bezig met het inpakken van een 300- tal dozen met schoolspullen, met heel veel speelgoed en met kledingpakketten voor alle leerlingen en hun moeders van de St. Davidsschool. Er waren 137 kinderen maar de nieuwe leerlingen staan in de rij dus we nemen ruim voldoende pakketten mee om niemand teleur te stellen. Ook hebben we weer ongeveer 200 pakketten babykleding en een presentje voor de moeders, en dat alles in een mooie tas gemaakt door Corrie en Leo. Ook alle 420 leerlingen van een andere school ( welke is nog een verrassing en in Gambia lezen ze deze nieuwsbrief ook..) krijgen deze keer een tasje met schoolartikelen en uiteraard iets lekkers. Corry en Leo hebben samen deze keer, even natellen nog, maar toch zeker zo’n 1100 (!) mooie tassen gemaakt en gaan maar door. Schatten van mensen en de dames in Gambia zijn gek met die tassen.

Als we straks in oktober in Gambia zijn is de school al in gebruik maar we gaan er uiteraard een feest van maken. De kantoor/creatieve ruimte is de eerste twee weken van ons om alle dozen te sorteren. De klasruimten worden wisselend gebruikt want we moeten alles nog schilderen.

Er gaat nog veel meer gebeuren en daarvan houden we U uiteraard op de hoogte.

Voor nu, groetjes van Lizet en Dick

Het allerlaatste nieuws is dat de school zelfs nog vóór het a.s. regenseizoen in gebruik wordt genomen! Hoe sneller hoe beter.

Wie geeft ons de zak?

Wilt u ons helpen met 1,2,3 of misschien wel meer zakken cement? Maakt U dan s.v.p. zoveel maal 5 euro over op onze rekening:
NL38 RABO 1159 3315 37 t.n.v. stichting www.gambiaenpolen.nl o.v.v. wie geeft ons de zak

Doe Dit Door Vijftienhonderd Dalassie plan

Wat is dat? In de afgelopen tijd hebben wij gemerkt dat je met 1500 dalassie erg veel kunt doen. Het DDDVD-plan betekent dan ook niet meer dan: Doe Dit Door Vijftienhonderd Dalassie. Als u iets wilt doen en u kunt niet met ons mee dan kunt u uw eigen project kiezen. Dat kost u 1500 dalassie, dat is omgerekend 33 euro. De naamswijziging is een gevolg van de snelle devaluatie van de dalassie.
Hoe werkt het:
U kiest uw eigen project, u maakt 33 euro (of een veelvoud daarvan) over en wij regelen in Gambia bij ons eerstvolgende bezoek het door u gekozen project. U kunt uw eigen project betalen door het overmaken van 33, 66, 99 …. euro op bankrekeningnummer NL38 RABO 1159 3315 37 t.n.v. stichting www.gambiaenpolen.nl o.v.v. uw eigen project. Na onze terugkeer krijgt u van ons het aankoop/betalingsbewijs van het door u gekozen project evenals foto’s met een beschrijving. Aankomende projecten leest u altijd op onze actueel pagina.
Het moge duidelijk zijn dat wij alle kosten zoals de reis en verblijfskosten, taxikosten enz. enz. voor eigen rekening nemen. Wij genieten ook nog van een paar dagen vakantie. Daarbij blijven wij ook een aantal projecten voor eigen rekening nemen. Er staat bij onze projecten geen post algemene kosten want die zijn volledig voor onze rekening. Spreekt het bovenstaande u aan dan zien wij graag welk project het uwe wordt. Voelt u zich echter in geen geval verplicht! Wij willen niet anders dan dat u weet wat wij doen en wat ú eventueel kunt doen in Gambia. Zijn er vragen, u kunt ons altijd bereiken. U bent van harte welkom!

Groetjes
Lizet Mols en Dick Schildkamp