Stichting www.gambiaenpolen.nl

wat we zélf doen in Gambia, Polen én Nederland

Laatste nieuwsflits voor ons vertrek naar Gambia ( 9 oktober-6 november)

Nog een kleine drie weken en het is weer zover.
Vier weken Gambia waarin we onwijs veel willen gaan doen. Van de vier partijen die wij met containers hebben verzonden zijn er al drie gearriveerd en op de juiste plaats, Dat scheelt ons alvast een bult werk.

Alles bij elkaar is het toch weer veel meer geworden dan we gepland hadden, om precies te zijn 15,1 kuub. Voor degenen die geen voorstelling hebben van hoeveel dit is: ongeveer 300 afgeladen bananendozen.

Na onze laatste oproep hebben we ook de benodigde fietsen, platte computerschermen enz. gekregen en verzonden.

Diverse activiteiten worden, dankzij onze vrienden in Gambia, al in gang gezet voordat wij aankomen zodat we direct kunnen beginnen met bouwen, water aanleggen, computerlokaal installeren etc. etc.
Leuk voor iedereen is dat wij deze keer een aantal dingen echt gaan afwerken.
Ramen en deuren in de scholen, ramen en deur in het huisje van Lissa enz. enz.

Ook de plannen voor het grote feest op 26 oktober (voltooiing van de muur etc.) krijgen steeds vastere vormen. Minimaal 600 kinderen en ouders zullen dit feest bijwonen!
Voor alle 600 personen hebben wij een geschenk. Kleding, een lesmap en nog veel meer.

Tot onze grote verrassing kregen wij kortgeleden een telefoontje: Thea Dinissen.
Thea en haar vriendin Joke Meidl zijn een paar jaar geleden vier weken met ons in Gambia geweest. Tóen zeiden ze :”t was geweldig, maar nooit meer”.
De hitte en vooral de enge beestjes waren de boosdoeners. Wat dat aangaat troffen ze het ook niet, warm was het zeker maar ook een enorme hoeveelheid torretjes en later een dichte mist van vlinders maakten het niet altijd even aantrekkelijk. Maar de dames hebben ons toen geweldig geholpen al zou het alleen maar zijn door het bezighouden van de kinderen!
Thea belde en zei: alleen als jullie wat voor ons te doen hebben komen we een week naar Gambia!
Nou, dat is geen probleem, we stemden de data zo af dat ze precies het grote feest meemaken en dan kunnen we wel een paar handen extra gebruiken. We zien er naar uit!

We hebben de afgelopen tijd weer veel goederen ontvangen. Zowel voor Polen als voor Gambia.
O.a. fietsen (Jeroen en Marlies) maar ook een schitterende partij nieuwe sportkleding van dhr. en mevr. Van Opstal en van Dora.
Een groot aantal mooie grote badlakens van Miranda Kal.
>Een deel daarvan gaat nu nog mee, de rest is voor de volgende keer. Echt geweldig bedankt.

De volgende keer…..ja, we zijn alweer aan het plannen. Bij leven en welzijn gaat er in ieder geval volgende keer een grote partij speelgoed mee. Zijn we nu al aan het sorteren, repareren, completeren enz.

Maar eerst deze reis. We zien er naar uit.We spreken u weer zodra we terug zijn.

Wilt U zelf nog iets doen tijdens deze reis?

Wilt U een baal cement of meerdere doneren?

Wilt U een baal rijst laten afleveren bij een door U te kiezen doel ( het weeshuis, een gezin o.i.d.)

Of een kan olie of………..
ons rekeningnummer is NL38 RABO 1159 3315 37 t.n.v. Stichting www.gambiaenpolen.nl en laat ons maar weten waarvoor U het wilt bestemmen.

Wie geeft ons de zak?

Wilt u ons helpen met 1,2,3 of misschien wel meer zakken cement? Maakt U dan s.v.p. zoveel maal 5 euro over op onze rekening:
NL38 RABO 1159 3315 37 t.n.v. stichting www.gambiaenpolen.nl o.v.v. wie geeft ons de zak

Doe Dit Door Vijftienhonderd Dalassie plan

Wat is dat? In de afgelopen tijd hebben wij gemerkt dat je met 1500 dalassie erg veel kunt doen. Het DDDVD-plan betekent dan ook niet meer dan: Doe Dit Door Vijftienhonderd Dalassie. Als u iets wilt doen en u kunt niet met ons mee dan kunt u uw eigen project kiezen. Dat kost u 1500 dalassie, dat is omgerekend 33 euro. De naamswijziging is een gevolg van de snelle devaluatie van de dalassie.
Hoe werkt het:
U kiest uw eigen project, u maakt 33 euro (of een veelvoud daarvan) over en wij regelen in Gambia bij ons eerstvolgende bezoek het door u gekozen project. U kunt uw eigen project betalen door het overmaken van 33, 66, 99 …. euro op bankrekeningnummer NL38 RABO 1159 3315 37 t.n.v. stichting www.gambiaenpolen.nl o.v.v. uw eigen project. Na onze terugkeer krijgt u van ons het aankoop/betalingsbewijs van het door u gekozen project evenals foto’s met een beschrijving. Aankomende projecten leest u altijd op onze actueel pagina.
Het moge duidelijk zijn dat wij alle kosten zoals de reis en verblijfskosten, taxikosten enz. enz. voor eigen rekening nemen. Wij genieten ook nog van een paar dagen vakantie. Daarbij blijven wij ook een aantal projecten voor eigen rekening nemen. Er staat bij onze projecten geen post algemene kosten want die zijn volledig voor onze rekening. Spreekt het bovenstaande u aan dan zien wij graag welk project het uwe wordt. Voelt u zich echter in geen geval verplicht! Wij willen niet anders dan dat u weet wat wij doen en wat ú eventueel kunt doen in Gambia. Zijn er vragen, u kunt ons altijd bereiken. U bent van harte welkom!

Groetjes
Lizet Mols en Dick Schildkamp