Stichting www.gambiaenpolen.nl

wat we zélf doen in Gambia, Polen én Nederland

Nieuwsbrief 37

Even een ritje naar 8 nieuwe adressen in Polen….. 9, 10 en 11 april 2010

Maar eerst even zomaar twee berichtjes die ik afgelopen week tegenkwam. Het eerste bericht: directeur van stichting verspeelt in casino miljoenen van al het geld door donaties bijeengebracht. Het tweede bericht: de plm. 600 VN medewerkers in Haiti werden/worden gehuisvest in twee superluxe cruise-schepen. Kosten daarvoor, die worden betaald uit de ontvangen donaties, € 3.000.000,- per maand! Blijft er nog iets over voor “het goede doel”?

Maar goed, vorige weekeinde (9, 10 en 11 april jl.) 8 gezinnen bezocht die we nog niet kenden. ’t Was weer een vlotte rit naar het noorden van Polen. Donderdagnacht weg en zondagavond terug. Zaterdagochtend bijtijds bij het eerste adres in Grudziadz.

Ook de tweede familie woont in deze stad. Dan een stukje omhoog naar Rogajny en Spedy. De laatste vier gezinnen wonen in Elblag in het uiterste noorden, niet ver van de Oostzee.

   

Overnacht in twee “peperdure” hotels, één van 10 en één van 20 euro en allebei nieuwbouw en keurig netjes. In de loop van de zaterdag kwam het bericht door dat de Poolse president en z’n vrouw alsmede vele hooggeplaatste personen waren omgekomen bij een vliegramp in Rusland. Zondag, op m’n terugreis, dikke rijen mensen bij de kerken. Er is een week van nationale rouw afgekondigd. Ik heb niet bij alle gezinnen foto’s gemaakt maar volgens mij kun je op de foto’s een heleboel spulletjes herkennen. Er werd druk kleding gepast (Colinda, fam.Cornelisse, Jenny, Nel, “De Paddestoel”, fam.Arnout, Wies, fam.Swemmers, Helma, Cath, Odile, Tonny) en het speelgoed (o.a.. Sjaan en Jeanne) werd onmiddellijk in gebruik genomen. zeker drie van deze gezinnen hopen we in de toekomst nog eens te bezoeken. Als alles volgens plan verloopt rijden we het weekeinde van 25 april a.s. weer, ook dan weer naar een aantal nieuwe gezinnen en één gezin dat we al kennen. We houden u op de hoogte!

Wie geeft ons de zak?

Wilt u ons helpen met 1,2,3 of misschien wel meer zakken cement? Maakt U dan s.v.p. zoveel maal 5 euro over op onze rekening:
NL38 RABO 1159 3315 37 t.n.v. stichting www.gambiaenpolen.nl o.v.v. wie geeft ons de zak

Doe Dit Door Vijftienhonderd Dalassie plan

Wat is dat? In de afgelopen tijd hebben wij gemerkt dat je met 1500 dalassie erg veel kunt doen. Het DDDVD-plan betekent dan ook niet meer dan: Doe Dit Door Vijftienhonderd Dalassie. Als u iets wilt doen en u kunt niet met ons mee dan kunt u uw eigen project kiezen. Dat kost u 1500 dalassie, dat is omgerekend 33 euro. De naamswijziging is een gevolg van de snelle devaluatie van de dalassie.
Hoe werkt het:
U kiest uw eigen project, u maakt 33 euro (of een veelvoud daarvan) over en wij regelen in Gambia bij ons eerstvolgende bezoek het door u gekozen project. U kunt uw eigen project betalen door het overmaken van 33, 66, 99 …. euro op bankrekeningnummer NL38 RABO 1159 3315 37 t.n.v. stichting www.gambiaenpolen.nl o.v.v. uw eigen project. Na onze terugkeer krijgt u van ons het aankoop/betalingsbewijs van het door u gekozen project evenals foto’s met een beschrijving. Aankomende projecten leest u altijd op onze actueel pagina.
Het moge duidelijk zijn dat wij alle kosten zoals de reis en verblijfskosten, taxikosten enz. enz. voor eigen rekening nemen. Wij genieten ook nog van een paar dagen vakantie. Daarbij blijven wij ook een aantal projecten voor eigen rekening nemen. Er staat bij onze projecten geen post algemene kosten want die zijn volledig voor onze rekening. Spreekt het bovenstaande u aan dan zien wij graag welk project het uwe wordt. Voelt u zich echter in geen geval verplicht! Wij willen niet anders dan dat u weet wat wij doen en wat ú eventueel kunt doen in Gambia. Zijn er vragen, u kunt ons altijd bereiken. U bent van harte welkom!

Groetjes
Lizet Mols en Dick Schildkamp