Stichting www.gambiaenpolen.nl

wat we zélf doen in Gambia, Polen én Nederland

Nieuwsflits oktober 2016

Nog een paar dagen en we vertrekken voor de 25e keer naar Gambia.  A.s. vrijdag vliegen we vanaf Schiphol in plm. 6.15 uur naar Gambia.

Eerst even een foutje herstellen: we zijn niet aan het 9e jaar bezig maar aan het 8e. In één van de vorige nieuwsbrieven hebben we ten onrechte geschreven dat we volgend jaar aan ons tiende jaar beginnen.

Nog een jaartje geduld wat dat betreft.

Het worden vier drukke weken en we hebben dan ook een strakke planning. Als we aankomen staan er 22 kubieke meter aan goederen op ons te wachten. Schoolmeubelen, kleding , speelgoed, lesmateriaal, cadeautjes, kleding, schoenen, lakens, noem maar op.

Nog maar enkele dagen geleden kregen we het bericht dat we van

de Grootste Familie Helpt ( een stichting van de Tros)   Voorbeeld een genereuze donatie ontvangen om de Jarju School volledig te kunnen afwerken. Echt geweldig nieuws en als we terugkomen zullen we daar nog uitgebreid over berichten.

Even superkort wat we gaan doen:

Op “onze” 3 scholen de inmiddels bekende creatieve dag en daarnaast incidenteel knutselen met de kids. Leerzame spelletjes en veel plezier!

Uitdelen van ruim 800 kledingpakketten, speelgoed enz. aan moeders en kinderen. Voor een groot deel doen we dat aan voor ons onbekende gezinnen wat meer in het binnenland Lizet bepaalt ter plaatse wat ze goed kunnen gebruiken, overigens voor ons één van de leukste dingen die we doen.

Afbouwen, stucen, tegelen toiletten, montage speeltuin en veel schilderen Jarju School.

Montage en plaatsen schoolmeubilair, whiteboards, speelgoedrekken.

Aanleg water en elektricieit.

Feestelijke ingebruikname derde lokaal en speeltuin.

Tegelen douchegebouw Diana School, nieuwe vloeren in twee klaslokalen, terras voor de gehele school,stucen buitenzijde volledige gebouw, volledig nieuw dak over de gehele school, veel schilderwerk. Montage en plaatsen schoolmeubilair.

Installatie van een aantal nieuwe computers op de CCI school.

Betalen rechtstreeks aan diverse scholen van de schoolgelden voor diverse leerlingen.

Het gezin dat wij helpen te proberen te overleven ( kan het niet anders omschrijven) krijgt weer het nodige waaronder veel lakens waarvan Tie and Die wordt gemaakt, de mooie veelkleurige Gambiaanse stoffen. Uiteraard ook een baal rijst en olie. En uiteraard gaan we weer een dagje zwemmen met de hele familie.

Dankzij een aantal lieve sponsors kunnen we waar nodig een baal rijst achterlaten. Eén baal rijst is ongeveer één maaltijd voor 800 personen!

We delen veel persoonlijke kadootjes uit aan mensen die we al langer kennen. Fietsen, telefoons enz. uiteraard allemaal na intensieve controle of het echt nodig is.

We gaan kijken wat er voor ons volgende bezoek ( april 2017 ) nodig is. We gaan dan in ieder geval veel doen met de kinderen van alle drie de scholen. We houden U van het wel en wee op de hoogte!!

Duim maar voor ons, we zullen het nodig hebben

Belangrijk: van 14 oktober tm 11 november kunnen aan ons huisadres geen goederen worden afgeleverd. Degenen die in die tijd in ons huis verblijven kunnen dit niet aannemen dus graag na 11 november pas weer spullen afgeven.

Wie geeft ons de zak?

Wilt u ons helpen met 1,2,3 of misschien wel meer zakken cement? Maakt U dan s.v.p. zoveel maal 5 euro over op onze rekening:
NL38 RABO 1159 3315 37 t.n.v. stichting www.gambiaenpolen.nl o.v.v. wie geeft ons de zak

Doe Dit Door Vijftienhonderd Dalassie plan

Wat is dat? In de afgelopen tijd hebben wij gemerkt dat je met 1500 dalassie erg veel kunt doen. Het DDDVD-plan betekent dan ook niet meer dan: Doe Dit Door Vijftienhonderd Dalassie. Als u iets wilt doen en u kunt niet met ons mee dan kunt u uw eigen project kiezen. Dat kost u 1500 dalassie, dat is omgerekend 33 euro. De naamswijziging is een gevolg van de snelle devaluatie van de dalassie.
Hoe werkt het:
U kiest uw eigen project, u maakt 33 euro (of een veelvoud daarvan) over en wij regelen in Gambia bij ons eerstvolgende bezoek het door u gekozen project. U kunt uw eigen project betalen door het overmaken van 33, 66, 99 …. euro op bankrekeningnummer NL38 RABO 1159 3315 37 t.n.v. stichting www.gambiaenpolen.nl o.v.v. uw eigen project. Na onze terugkeer krijgt u van ons het aankoop/betalingsbewijs van het door u gekozen project evenals foto’s met een beschrijving. Aankomende projecten leest u altijd op onze actueel pagina.
Het moge duidelijk zijn dat wij alle kosten zoals de reis en verblijfskosten, taxikosten enz. enz. voor eigen rekening nemen. Wij genieten ook nog van een paar dagen vakantie. Daarbij blijven wij ook een aantal projecten voor eigen rekening nemen. Er staat bij onze projecten geen post algemene kosten want die zijn volledig voor onze rekening. Spreekt het bovenstaande u aan dan zien wij graag welk project het uwe wordt. Voelt u zich echter in geen geval verplicht! Wij willen niet anders dan dat u weet wat wij doen en wat ú eventueel kunt doen in Gambia. Zijn er vragen, u kunt ons altijd bereiken. U bent van harte welkom!

Groetjes
Lizet Mols en Dick Schildkamp