Stichting www.gambiaenpolen.nl

wat we zélf doen in Gambia, Polen én Nederland

Nieuwsflits, juni 2018

Laten we eerst beginnen met een foto van Lizet samen met “onze “ Lex. Lizet is er weer helemaal bovenop en geniet met volle teugen van dit manneke. Het waren spannende maanden maar gelukkig is de operatie geslaagd en kijken we alleen vooruit. Prive gaan we een heleboel leuke dingen doen want ook nu weer is gebleken hoe kort de tijd kan zijn……

Er is veel gebeurd in de afgelopen weken. Het dak op de St.Davidsschool is geplaatst evenals het dak op de toiletten. Alle ramen en deuren zijn geplaatst evenals de lucht en lichtroosters achter in de klassen. Momenteel wordt er hard gewerkt om het hele gebouw te stucen. Wij eisen dat de muren tot helemaal boven worden gestuct, in Gambia wil men vaak op plafondhoogte stoppen met stucen maar dat doet men ook als er geen plafond komt. Geen gezicht die ruwe muren, willen we dus niet en de jongens zijn hard bezig om het allemaal mooi te maken.

Echt een heel karwei en dat in die warmte……

    

Wij zijn momenteel bezig met het inpakken van een 300- tal dozen met schoolspullen, met heel veel speelgoed en met kledingpakketten voor alle leerlingen en hun moeders van de St. Davidsschool. Er waren 137 kinderen maar de nieuwe leerlingen staan in de rij dus we nemen ruim voldoende pakketten mee om niemand teleur te stellen. Ook hebben we weer ongeveer 200 pakketten babykleding en een presentje voor de moeders, en dat alles in een mooie tas gemaakt door Corrie en Leo. Ook alle 420 leerlingen van een andere school ( welke is nog een verrassing en in Gambia lezen ze deze nieuwsbrief ook..) krijgen deze keer een tasje met schoolartikelen en uiteraard iets lekkers. Corry en Leo hebben samen deze keer, even natellen nog, maar toch zeker zo’n 1100 (!) mooie tassen gemaakt en gaan maar door. Schatten van mensen en de dames in Gambia zijn gek met die tassen.

Als we straks in oktober in Gambia zijn is de school al in gebruik maar we gaan er uiteraard een feest van maken. De kantoor/creatieve ruimte is de eerste twee weken van ons om alle dozen te sorteren. De klasruimten worden wisselend gebruikt want we moeten alles nog schilderen.

Er gaat nog veel meer gebeuren en daarvan houden we U uiteraard op de hoogte.

Voor nu, groetjes van Lizet en Dick

Het allerlaatste nieuws is dat de school zelfs nog vóór het a.s. regenseizoen in gebruik wordt genomen! Hoe sneller hoe beter.

Wie helpt ons?

Wilt u ons helpen? Maakt U dan s.v.p. een door u te bepalen bedrag over op onze rekening: NL38 RABO 1159 3315 37 t.n.v. stichting www.gambiaenpolen.nl o.v.v. regentijd Gambia