Stichting www.gambiaenpolen.nl

wat we zélf doen in Gambia, Polen én Nederland

extra eindejaarsnieuwsbrief

Graag willen wij u zo vlak voor het eind van 2017 nog even op de hoogte stellen van het laatste nieuws.

We hebben niet stilgezeten want er staat alweer een zending sportkleding klaar om verscheept te worden. Daarnaast gaat er ook nog een partij kinderjassen naar Irak via een al langere tijd in Nederland wonende Irakese vluchteling die op deze manier haar familie ondersteunt.

Maar op dit moment belangrijker vinden wij de voortgang van de bouw van de nieuwe St. Davids School in Ebotown-Gambia. Doordat wij letterlijk de fundamenten hebben gelegd voordat we huiswaarts keerden op 20 november j.l. hebben de bouwers behoorlijk door kunnen werken en begint er al aardig tekening in de school te komen. Als alles blijft verlopen zoals nu dan kunnen we direct bij aanvang van ons volgende bezoek (hetwelk wij zo vroeg mogelijk plannen) starten met de plaatsing van het dak ( school en toiletten) , alle deuren en ramen en de grote poort, stucen, schilderen en inrichten. Aan het eind van dit bezoek zou de officiële opening moeten plaatsvinden.

       

‘t is bijna niet voor te stellen. Onze tweede compleet nieuw gebouwde school in Gambia.

Wat betreft de sportkleding hebben wij een vraag aan U:

is er iemand in het bezit van, of kan komen aan voetbalbroekjes. Hoeft niet nieuw te zijn, zeker niet, wel netjes. Opdruk/logo geen probleem. We hebben een tekort aan de jongensmaten 152/176 en herenmaten S,M,L. Het zou leuk zijn als we de beschikking zouden krijgen over in elke maat minimaal 12 dezelfde shorts.

Als U ons kunt helpen houden we ons aanbevolen. E-mail e.mols@upcmail.nl

Zoals U weet uit onze vorige nieuwsbrief : m.i.v. 1 januari a.s. stoppen we met het innemen van dames en herenkleding. Kinderkleding alle maten en babykleding blijft zeker welkom.

Wij ontvangen ieder kwartaal de nieuwsbrief van Les Amis de Gambie, het kindertehuis van Sia en Gert-Jan Jongeneel. We komen daar al langer en hebben afgelopen november een tafeltennistafel geplaatst. Wij vonden hierover een berichtje en omdat U dit misschien ook wel leuk vindt om te lezen hebben we de link naar de volledige nieuwsbrief hieronder afgedrukt.

http://mailchi.mp/c2b3fa27acf2/nieuwsbrief-kwartaal-2-2017-les-amis-de-gambie-1355481?e=62ac332a12

Goed nieuws: “onze “ Pascaline loopt momenteel 3 weken stage in diverse ziekenhuizen en dan weer een week theorie op school. Afgelopen week waren er examens en vol trots liet ze weten de beste resultaten van alle leerlingen te hebben behaald.

Van Collall ontvingen wij weer een mooie kerstkaart. Deze firma maakt een groot assortiment artikelen voor creatief gebruik, lijmen, verven enz. enz. en wij krijgen niet alleen spullen waarmee “onze” kinderen zich kunnen uitleven maar ook jaarlijks met Kerst een mooie donatie waardoor wij onze activiteiten kunnen voortzetten. Echt ontzettend bedankt!

Tot slot: mogen wij iedereen fijne Kerstdagen, een goede jaarwisseling en een geweldig maar vooral gezond 2018 wensen. En dat het voor heel veel mensen op deze wereld een ietsje pietsje beter mag worden. Dat wijze mensen kans zien om onmetelijke problemen op te lossen. Problemen waarvan anderen weer niet willen dat ze opgelost worden. Om meerdere redenen. We hopen dat U op Kerstavond Uw gedachten héél even wil laten gaan naar die mensen die op hetzelfde moment in een verrot bootje ergens op de Middellandse zee dobberen. En nu ook al in de omgeving van Noord Korea. Aan die mensen die op hetzelfde moment in koude, lekkende tenten met tienduizenden opeengepakt in vluchtelingenkampen zitten. Aan de stromen vluchtelingen die barre tochten maken op zoek naar nog niet eens een beter leven maar eerst maar eens een leven. Aan de uitgemergelde kinderen op diverse plaatsen op de wereld. En dat eigenlijk overal alleen omdat het op de hele wereld alleen om geld gaat en niet om mensen…..

Ook uit “ons” Gambiaanse gezinnetje zit een knul van 16 nu al bijna een jaar via Algerije in Libie, wil naar Italie maar zal daar zeer waarschijnlijk nooit komen. We kunnen hem onmogelijk helpen. We kunnen hem toch moeilijk wat geld sturen en hem daarmee helpen z’n eigen graf te graven. Vrijwel zeker zal de familie hem nooit meer terugzien.

Als je hier over dit soort dingen leest en praat is het toch echt héél anders dan wanneer je in het schamele huisje met z’n moeder zit te praten……

Wie helpt ons?

Wilt u ons helpen? Maakt U dan s.v.p. een door u te bepalen bedrag over op onze rekening: NL38 RABO 1159 3315 37 t.n.v. stichting www.gambiaenpolen.nl o.v.v. regentijd Gambia