Stichting www.gambiaenpolen.nl

wat we zélf doen in Gambia, Polen én Nederland

Laatste nieuwsflits voor ons vertrek naar Gambia ( 9 oktober-6 november)

Nog een kleine drie weken en het is weer zover.
Vier weken Gambia waarin we onwijs veel willen gaan doen. Van de vier partijen die wij met containers hebben verzonden zijn er al drie gearriveerd en op de juiste plaats, Dat scheelt ons alvast een bult werk.

Alles bij elkaar is het toch weer veel meer geworden dan we gepland hadden, om precies te zijn 15,1 kuub. Voor degenen die geen voorstelling hebben van hoeveel dit is: ongeveer 300 afgeladen bananendozen.

Na onze laatste oproep hebben we ook de benodigde fietsen, platte computerschermen enz. gekregen en verzonden.

Diverse activiteiten worden, dankzij onze vrienden in Gambia, al in gang gezet voordat wij aankomen zodat we direct kunnen beginnen met bouwen, water aanleggen, computerlokaal installeren etc. etc.
Leuk voor iedereen is dat wij deze keer een aantal dingen echt gaan afwerken.
Ramen en deuren in de scholen, ramen en deur in het huisje van Lissa enz. enz.

Ook de plannen voor het grote feest op 26 oktober (voltooiing van de muur etc.) krijgen steeds vastere vormen. Minimaal 600 kinderen en ouders zullen dit feest bijwonen!
Voor alle 600 personen hebben wij een geschenk. Kleding, een lesmap en nog veel meer.

Tot onze grote verrassing kregen wij kortgeleden een telefoontje: Thea Dinissen.
Thea en haar vriendin Joke Meidl zijn een paar jaar geleden vier weken met ons in Gambia geweest. Tóen zeiden ze :”t was geweldig, maar nooit meer”.
De hitte en vooral de enge beestjes waren de boosdoeners. Wat dat aangaat troffen ze het ook niet, warm was het zeker maar ook een enorme hoeveelheid torretjes en later een dichte mist van vlinders maakten het niet altijd even aantrekkelijk. Maar de dames hebben ons toen geweldig geholpen al zou het alleen maar zijn door het bezighouden van de kinderen!
Thea belde en zei: alleen als jullie wat voor ons te doen hebben komen we een week naar Gambia!
Nou, dat is geen probleem, we stemden de data zo af dat ze precies het grote feest meemaken en dan kunnen we wel een paar handen extra gebruiken. We zien er naar uit!

We hebben de afgelopen tijd weer veel goederen ontvangen. Zowel voor Polen als voor Gambia.
O.a. fietsen (Jeroen en Marlies) maar ook een schitterende partij nieuwe sportkleding van dhr. en mevr. Van Opstal en van Dora.
Een groot aantal mooie grote badlakens van Miranda Kal.
>Een deel daarvan gaat nu nog mee, de rest is voor de volgende keer. Echt geweldig bedankt.

De volgende keer…..ja, we zijn alweer aan het plannen. Bij leven en welzijn gaat er in ieder geval volgende keer een grote partij speelgoed mee. Zijn we nu al aan het sorteren, repareren, completeren enz.

Maar eerst deze reis. We zien er naar uit.We spreken u weer zodra we terug zijn.

Wilt U zelf nog iets doen tijdens deze reis?

Wilt U een baal cement of meerdere doneren?

Wilt U een baal rijst laten afleveren bij een door U te kiezen doel ( het weeshuis, een gezin o.i.d.)

Of een kan olie of………..
ons rekeningnummer is NL38 RABO 1159 3315 37 t.n.v. Stichting www.gambiaenpolen.nl en laat ons maar weten waarvoor U het wilt bestemmen.

Wie helpt ons?

Wilt u ons helpen? Maakt U dan s.v.p. een door u te bepalen bedrag over op onze rekening: NL38 RABO 1159 3315 37 t.n.v. stichting www.gambiaenpolen.nl o.v.v. regentijd Gambia