Stichting www.gambiaenpolen.nl

wat we zélf doen in Gambia, Polen én Nederland

Nieuwsbrief 16

Veel spullen, weinig tijd…
Allebei uitgewerkt en dan tijd tekort. Onze aktiviteiten voor Gambia, Polen én Nederland nemen zoveel tijd in beslag dat we de beschikbare tijd wat beter moeten gebruiken. Gingen we een jaar geleden samen de goederen bij bedrijven en particulieren afhalen, meestal doet Dick dat nu alleen en kan Lizet zich bezighouden met de administratie en correspondentie, het sorteren van kleding, speelgoed etc. En uiteraard hebben we ook nog een privé-leven, een fijn huis en een flinke tuin om bij te houden. Maar gelukkig geen geraniums voor het raam, dus daar kunnen we niet achter gaan zitten. Omdat er nog zoveel werk moet gebeuren voor onze Paastrip ( 2 auto’s, Sjaan en Jeanne Musters gaan weer met ons mee) is Dick in het afgelopen weekeinde (zaterdagochtend weg om 5 uur, zondagavond 23.30 uur weer thuis) een keer alleen naar Polen geweest. Zaterdagmiddag in Poznan 7 gezinnen bezocht en bij allemaal kleding (Corrie, Fam.v.d.Pol, Jeanne, Fam. Swemmers, Willie, Ralph en Tamara, Nel, “De Paddestoel”, Wies, fam. Berkens, fam. Bartels, fam. Arnout, Michiel, Moni, Jacqueline, Pal, Chantal, Annemarie, Helen, Maï, Hester), schoenen (Nel, Fam. Arnout, Ralph en Tamara, Jonneke), beddengoed (Corrie, Nel, Jeanne, Wies, Willie, Ralph en Tamara) en speelgoed achtergelaten.

Voor één van de gezinnen hadden we een TV meegenomen. Zondagochtend eerst nog een gezin in Poznan en daarna naar Pepowo en Jutrosin. In totaal dus 10 gezinnen, bij 5 gezinnetjes heb ik een lekker kopje Poolse koffie gedronken en geprobeerd een babbeltje te maken. Met handen en voeten, een woordje Duits en Engels kom je toch nog wel ergens. Elke reis leren we er wel twee woorden Pools bij dus we hebben nog wel een paar reisjes nodig. Er gingen dit keer ruim 120 dozen mee en dan nog het beddengoed, shampoo en de nodige knuffels. Op de bijrijdersstoel zat op de heenweg een grote Pandabeer. Geen zinnig woord mee te wisselen maar wel een leuk gezicht. Deze pandabeer was, samen met een wat kleiner exemplaar, bestemd voor Adrian Rypinski. Deze jongen woont in Poznan en is zwaar lichamelijk gehandicapt door een spierziekte. Maar wél eerste klas gymnasium en behoorlijk Engels kletsend. We wisten dat hij dolgraag zo’n grote panda wilde hebben, eerlijk gezegd is het niet helemaal duidelijk waarom, maar het heeft iets met z’n spierziekte te maken. Komen we nog wel een keer achter.

Alles bij elkaar een leuke trip, kleren en schoenen die direkt werden gepast, met de kids het speelgoed uitgepakt (alle speelgoed wordt door ons voor vertrek nog gecontroleerd op werking en zo nodig van nieuwe batterijen voorzien). Blije gezichten en waar zie je die tegenwoordig nog.

Om even een tussenstandje te geven: er zijn tot op heden zo’n 1200 dozen kleding (excl. speelgoed, beddengoed, shampoo, incontinentiemateriaal, komplete kinderkamer, TV etc. door ons naar gezinnen, kindertehuizen, bejaardentehuizen en instellingen in Polen gebracht. Allemaal persoonlijk afgeleverd!

Met Pasen doen we weer wat bijzonders, we zullen U er nog over informeren. 14 dagen ná Pasen gaan we dan iets speciaals doen in Krakow en Bochnia, we gaan dan met drie auto’s dus dan kunnen we het een en ander meenemen.

Zo blijven we leuk bezig, we houden U op de hoogte!

Dankzij al uw medewerking kunnen we gelukkig veel doen!!

Wie geeft ons de zak?

Wilt u ons helpen met 1,2,3 of misschien wel meer zakken cement? Maakt U dan s.v.p. zoveel maal 5 euro over op onze rekening:
NL38 RABO 1159 3315 37 t.n.v. stichting www.gambiaenpolen.nl o.v.v. wie geeft ons de zak

Doe Dit Door Vijftienhonderd Dalassie plan

Wat is dat? In de afgelopen tijd hebben wij gemerkt dat je met 1500 dalassie erg veel kunt doen. Het DDDVD-plan betekent dan ook niet meer dan: Doe Dit Door Vijftienhonderd Dalassie. Als u iets wilt doen en u kunt niet met ons mee dan kunt u uw eigen project kiezen. Dat kost u 1500 dalassie, dat is omgerekend 33 euro. De naamswijziging is een gevolg van de snelle devaluatie van de dalassie.
Hoe werkt het:
U kiest uw eigen project, u maakt 33 euro (of een veelvoud daarvan) over en wij regelen in Gambia bij ons eerstvolgende bezoek het door u gekozen project. U kunt uw eigen project betalen door het overmaken van 33, 66, 99 …. euro op bankrekeningnummer NL38 RABO 1159 3315 37 t.n.v. stichting www.gambiaenpolen.nl o.v.v. uw eigen project. Na onze terugkeer krijgt u van ons het aankoop/betalingsbewijs van het door u gekozen project evenals foto’s met een beschrijving. Aankomende projecten leest u altijd op onze actueel pagina.
Het moge duidelijk zijn dat wij alle kosten zoals de reis en verblijfskosten, taxikosten enz. enz. voor eigen rekening nemen. Wij genieten ook nog van een paar dagen vakantie. Daarbij blijven wij ook een aantal projecten voor eigen rekening nemen. Er staat bij onze projecten geen post algemene kosten want die zijn volledig voor onze rekening. Spreekt het bovenstaande u aan dan zien wij graag welk project het uwe wordt. Voelt u zich echter in geen geval verplicht! Wij willen niet anders dan dat u weet wat wij doen en wat ú eventueel kunt doen in Gambia. Zijn er vragen, u kunt ons altijd bereiken. U bent van harte welkom!

Groetjes
Lizet Mols en Dick Schildkamp