Stichting www.gambiaenpolen.nl

wat we zélf doen in Gambia, Polen én Nederland

Nieuwsbrief 29

’t Was alweer de 25e rit naar polen. Afgelopen vrijdag 13 november jl. heel vroeg weg en zondagavond 15 november jl. heel laat terug. Omdat uitzonderingen de regel bevestigen hebben we maar eens iets groots meegenomen, maar daarover direkt.

Via een vlotte rit naar voor een overnachting in Zblewo (Hotel Gramburg) en de zaterdagochtend alweer vroeg op pad. Naar een gezin in Kandity, dan drie gezinnen in Stega Mala en als voorlaatste een gezin in Sagnity, Al deze wereldsteden liggen in het noorden van Polen, dichtbij de Russische grens. Na deze bezoekjes aan allemaal nieuwe gezinnen, die de gebruikelijke spullen kregen als kleding (Geraldine, Wies, Willie, Therese, Odile, Nel, “De Paddestoel”, Corrie Arnout, Marjolein, Tonnie, fam. de Wit, Marlies, Jenny, Jacueline e.a.), schoenen, jassen, beddengoed, dekens, speelgoed etc.

  

overnacht in Ostrada (hotel Willa Port, soms heb je bij toeval geluk en kom je in zo’n luxe hotel terecht).

Het laatste gezin van deze rit kennen we al van twee eerdere bezoeken. Bij ons vorige bezoek hebben we daar het stapelbed geïnstalleerd met alles erop en eraan. Deze keer hadden we om te beginnen de droomwens van moeder, een koelkast!

  

Als ik ooit iemand blij heb gezien met een koelkast (Huub en Petra) (en ik heb er in m’n leven heel wat bezorgd, splinternieuwe en hele dure!) dan was het deze mevrouw wel! Kunnen wij ons toch niet meer voorstellen: een gezin met vier kinderen en pa en ma. Zomers van rond de veertig graden en dan niet eens een koelkast …..in 2009 Maar nu dus wel en dat was nog niet alles want toen de kinderen hoorden dat er ook nog een complete computer (Frank) in de auto stond hingen ze allemaal om m’n nek. Lizet had er nog een aantal extra’s bij gedaan en we hadden twee tafels en een ladenkastje zodat ze hun spulletjes netjes kunnen opbergen. Ook nog een leuke poef om op te zitten en een paar meidenspulletjes voor dochter Aisa. Voor de jongens nog wat speelgoed en de zondag kon niet meer stuk. Ik werd uitgenodigd voor het middageten maar ik heb het vlees gezien. Het leefde nog! De eend moest nog worden geslacht. Helaas moest ik vertrekken….om een beetje op tijd thuis te zijn. Een vlotte terugrit en zondagavond rond 01.00 weer thuis.

Inmiddels zijn we hard bezig met de kerstpakkettenaktie. We hebben al veel leuke reakties gehad: Marlies en Wim, Jes, Nel, Jeanne en Sjaan, Corrie Arnout, Anouk, Louise, Bart en Gemma, Sandra en Bas, Priscilla Martinali, Sandra Garenfeld, mevr. Buurman, Paula Willemsen, mw. v.d. Wal, RJ Bouw, Wilma en Ruud Beisser, Meriam Mol, Dewi, Frank Stegers, Helma, Maaike Blom, Josie, H. Martens, L. Croonen, Edwin en Fannie, Peter v.d. Hurk, Hoeve Stepekolk, Marja Sabel, fam. Ariëns, Miranda van Riemsdijk, (sorry, van één aardige geefster zijn we vergeten de naam te noteren en wellicht is er nog een andere naam tussen uit gevallen), maar we kunnen nog wel het een en ander gebruiken. Er gaat toch heel wat in 30 pakketten.

En a.s. weekeinde is Dick weer in Polen, we zijn alweer aan ’t laden!

Wie helpt ons?

Wilt u ons helpen? Maakt U dan s.v.p. een door u te bepalen bedrag over op onze rekening: NL38 RABO 1159 3315 37 t.n.v. stichting www.gambiaenpolen.nl o.v.v. regentijd Gambia