Stichting www.gambiaenpolen.nl

wat we zélf doen in Gambia, Polen én Nederland

Nieuwsbrief 30

Rit 26 naar het noorden van Polen is het afgelopen weekeinde vlot verlopen. We hadden voor 7 gezinnen waar we nog niet eerder waren geweest het “standaard-pakket” (kleding, schoenen, beddengoed, speelgoed , shampoo en een wandelwagen bij ons (Willie, Tonny, Helma,Marjolein, Therese, Nel, “De Paddestoel”, Corrie Arnout, Anita, fam. de Wit, Beate, Geraldine, Chantal, Cathy, Inkie, Jeanne, Colinda, Wies, Jenny, Jacqueline) Voor al onze nieuwe lezers: wij hebben alle gegevens van deze gezinnen zoals samenstelling, leeftijden, maten van kleding en schoenen enz. enz. Ieder “standaardpakket” is dus altijd op maat voor het betreffende gezin. Bij ons eerste bezoek bekijken we dan waar we ze verder mee kunnen helpen.

Donderdagnacht 20 november jl. vertrokken, vrijdag gereden en zaterdag drie families in Spaliny Wielkie, Rozogi en Wilamowo bezocht en aldaar “het standaardpakket”, dat in deze tijd van het jaar sowieso wordt aangevuld met winterjassen, beddengoed, dekens, handdoeken, truien etc.voor zover op voorraad. De onderstaande foto’s laten zien hoe het er soms aan toe gaat als er dozen bij een gezin worden afgeleverd.

  

Zondag eerst naar Worlawki, naar Slobity en dan twee gezinnen in Stega Mala waar we vorige week ook waren. Veel koffie, veel gekletst en weer een hoop wijzer geworden. Een niet zo uitgebreide nieuwsbrief deze keer maar de foto’s spreken voor zich.

   

We hebben onze tijd hard nodig op dit moment. We hebben een eerste schifting gemaakt voor de twee kerstritten. Tweemaal 15 kerstpakketten waarvoor we nu twee route’s hebben met 41 gezinnen. Nog even verder schiften dus. Wat zijn onze criteria: Ten eerste zijn we bij al die gezinnen geweest en weten dus absoluut zeker dat zo’n pakket écht op z’n plaats is. Niet alle pakketten worden gelijk want we hebben bijv. een aantal gezinnen met baby’s en daarvoor hebben we o.a. kindervoeding gekregen. Dus ook dat houden we in de gaten. Daarnaast krijgen alle kinderen van dit gezin een eigen kerstcadeautje. Dan moet een route zodanig zijn dat we niet voor één adres ver moeten omrijden. Alleen al vanwege de beschikbare tijd en uiteraard de kosten. Daarbij moeten we er nog rekening mee houden dat een stevig aantal adressen bij erg slecht weer en eventueel sneeuw gewoon niet te bereiken is. Een hele puzzel dus, maar we komen er wel uit.

We kunnen overigens nog wel het één en ander gebruiken voor de pakketten. Wat, dat maakt niet uit, alle pakketten zijn verschillend. Eigenlijk zouden we alle goederen voor de kerstpakketten uiterlijk 1 december in huis willen hebben want we moeten de pakketten ook nog feestelijk inpakken. Blanco dozen staan al klaar maar Lizet heeft bedacht om ze er extra feestelijk uit te laten zien dus….werk aan de winkel.

We houden U op de hoogte!

Overigens: we kunnen buiten de spullen voor de kerstpakketten voorlopig even geen nieuwe aanvoer van kleding, speelgoed, schoenen, babyspullen, etc. aannemen. We hebben een propvol huis en we kunnen op dit moment geen “normale ritten” doen vanwege de kerstactie. Om even wat extra ruimte te hebben hebben we zelfs een garage gehuurd voor enkele maanden maar die staat inmiddels ook vol. Alles wat daarin staat moet nog uitgesorteerd worden dus we hebben voorlopig nog even werk genoeg. Wil iedereen die nog spullen voor ons heeft staan deze s.v.p.,a.u.b., bewaren tot we weer wat ruimte hebben. Dit geldt uiteraard niet voor reeds gemaakte afspraken over aannemen of ophalen van spullen. BEDANKT ALLEMAAL!

Wie geeft ons de zak?

Wilt u ons helpen met 1,2,3 of misschien wel meer zakken cement? Maakt U dan s.v.p. zoveel maal 5 euro over op onze rekening:
NL38 RABO 1159 3315 37 t.n.v. stichting www.gambiaenpolen.nl o.v.v. wie geeft ons de zak

Doe Dit Door Vijftienhonderd Dalassie plan

Wat is dat? In de afgelopen tijd hebben wij gemerkt dat je met 1500 dalassie erg veel kunt doen. Het DDDVD-plan betekent dan ook niet meer dan: Doe Dit Door Vijftienhonderd Dalassie. Als u iets wilt doen en u kunt niet met ons mee dan kunt u uw eigen project kiezen. Dat kost u 1500 dalassie, dat is omgerekend 33 euro. De naamswijziging is een gevolg van de snelle devaluatie van de dalassie.
Hoe werkt het:
U kiest uw eigen project, u maakt 33 euro (of een veelvoud daarvan) over en wij regelen in Gambia bij ons eerstvolgende bezoek het door u gekozen project. U kunt uw eigen project betalen door het overmaken van 33, 66, 99 …. euro op bankrekeningnummer NL38 RABO 1159 3315 37 t.n.v. stichting www.gambiaenpolen.nl o.v.v. uw eigen project. Na onze terugkeer krijgt u van ons het aankoop/betalingsbewijs van het door u gekozen project evenals foto’s met een beschrijving. Aankomende projecten leest u altijd op onze actueel pagina.
Het moge duidelijk zijn dat wij alle kosten zoals de reis en verblijfskosten, taxikosten enz. enz. voor eigen rekening nemen. Wij genieten ook nog van een paar dagen vakantie. Daarbij blijven wij ook een aantal projecten voor eigen rekening nemen. Er staat bij onze projecten geen post algemene kosten want die zijn volledig voor onze rekening. Spreekt het bovenstaande u aan dan zien wij graag welk project het uwe wordt. Voelt u zich echter in geen geval verplicht! Wij willen niet anders dan dat u weet wat wij doen en wat ú eventueel kunt doen in Gambia. Zijn er vragen, u kunt ons altijd bereiken. U bent van harte welkom!

Groetjes
Lizet Mols en Dick Schildkamp