Stichting www.gambiaenpolen.nl

wat we zélf doen in Gambia, Polen én Nederland

Nieuwsbrief 40

Vorig weekeinde ( 28 tm 30 mei 2010) de auto volgeladen met o.a.: 3 stapelbedden, 5 matrassen, matrasbeschermers, moltons, dekbedden, beddengoed, 3 kussens, 4 dekens, 3 deurs kast met opbouw, buggy, computer met monitor en alle toebehoren, kist gereedschap (om alles in elkaar te kunnen zetten), koffiezetter, kinderdekbed, kinderstoel, doos speelgoed, pak closetrollen, doos levensmiddelen, emmer met flessen was- en schoonmaakmiddel, doos met cadeaus, doos met pannen en bestek, tas met kleding, 2 compleet gevulde bestekbakken. Alle stapelbedden en de kast hebben we in onze tuin al een keer in elkaar gezet om eventuele problemen voor te zijn. Twee trapjes voor de stapelbedden bijgemaakt en geschilderd en wat losse onderdelen bijgekocht en/of gemaakt.

We hadden dit weekeinde vijf gezinnen in het noorden van Polen. Alle gezinnen hebben we al eerder bezocht. het eerste gezin in Lubien Kujawski kreeg een fraaie buggy en een kinderstoel. Pa en Ma waren niet thuis, zij waren met de kleinste naar het ziekenhuis vanwege een ontsteking. Met opa en oma koffie gedronken.

Lekker geslapen en ’s morgens vroeg naar Bobrowniki. Een leuk, rood stapelbed in elkaar gezet. Een andere wens was bestek, ook dat had ik voor ze meegenomen. Toen ik binnenkwam zaten de drie kids voor de TV (die ze vorige keer van ons hebben gekregen) naar Disney te kijken. Ze vonden het wel een beetje vreemd dat ik ook al die namen kende van de bekende Disney-figuren zoals Mickey Mouse en Goofy. Leuk! Maar die TV (plus video en banden) was vorige keer dus op de juiste plaats terecht gekomen. Moeder had gevraagd of ik ook iets te eten mee kon brengen. Helaas geen kerstpakket meer dus heb ik maar even boodschappen gedaan bij de Netto. Geen luxe dingen en dan heb je toch een heleboel voor niet al te veel geld. Volgens mij hadden ze al lang geen bananen en sinaasappelen meer gezien……

Dan naar een ander gezin in Bobrowniki. De familie waarvoor Ellen en Miranda zoveel voor doen. Ook dit keer weer hadden ze veel dingen meegegeven waarom moeder had gevraagd en dan nog veel meer. Schoonmaakmiddelen, handdoeken, voedsel, servies, kleding, sportartikelen enz. enz. voor de allerkleinste die binnenkort jarig is een speciaal kado….een xylophoon. Deze werd onmiddelijk uitgeprobeerd! De jongste meiden waren direkt aan het badmintonnen.

              

Ook het zwembad hadden ze snel gezien, dat zal ik volgende keer wel in de tuin tegenkomen. Helemaal te gek! Ellen en Miranda, jullie hebben weer een heleboel mensen blij gemaakt! Toen ik binnenkwam moest ik wel even wennen, er was net een varken geslacht en de op één na oudste dochter was vlees aan het malen op de keuken/eettafel. Vettig boeltje. De kop van het varken stond nog in een emmer in de wasbak……. Voor dit gezin had ik ook nog twee stapelbedden die we met de halve familie in elkaar hebben gezet. En nu maar hopen dat het enige verlichting brengt in de niet al te rooskleurige woonomstandigheden.

Dan naar Swiete. Hier brachten we al eerder o.a. een koelkast, een stapelbed en een computer. Ook hier was moeder naar het ziekenhuis maar de jongens en dochter Asia hebben mij geholpen met het monteren van een driedeurskast met bovenbouw.

Hadden ze om gevraagd en wat is er leuker en nuttiger dan dingen mee te nemen die ze supergoed kunnen gebruiken. Ook hier een bak bestek en ook voor dit gezin was ik even boodschappen wezen doen bij de Biedronka. Ik had geen millimeter ruimte meer in de wagen dus binnenkort nog een keer langs met speelgoed etc.

Voor het laatste adres, zondagochtend, hadden we een computer helemaal compleet met geluid en spelletjes. Ik heb de kinderen uit bed gebeld want vader en moeder waren werken. Ik heb de computer geinstalleerd (hoor mij, ik heb er nulkommanul verstand van maar ik heb de instructies opgevolgd) en alles werkte naar behoren.

Koffie gedronken, fotootje gemaakt en dan snel naar huis. Zondagavond 23.00 uur weer terug in Helmond.

Een leuk en nuttig weekeinde!

Overigens heeft onze oproep van vorige keer al aardig succes gehad. We hadden inmiddels de beschikking over 7 stapelbedden waarvan er al 3 zijn afgeleverd in Polen. Allemaal hartelijk dank voor de medewerking. (het nieuws waarover wij in de vorige nieuwsbrief repten laat nog een weekje op zich wachten)

Wie helpt ons?

Wilt u ons helpen? Maakt U dan s.v.p. een door u te bepalen bedrag over op onze rekening: NL38 RABO 1159 3315 37 t.n.v. stichting www.gambiaenpolen.nl o.v.v. regentijd Gambia