Stichting www.gambiaenpolen.nl

wat we zélf doen in Gambia, Polen én Nederland

Nieuwsbrief 47

Ondanks het feit dat de weersomstandigheden nog niet echt aantrekkelijk zijn (Polen sneeuw en -14 graden) gaat Dick dit weekeinde toch naar 5 gezinnen in het noorden van Polen.

De volgorde kan nog wat wijzigen maar we rijden in ieder geval naar Oparczyce (Bobrowniki) waar we weer een geweldige partij voedsel, schoonmaakmiddelen, speeltjes en kleding gaan afleveren bij de familie Matujewski. Dit gezin wordt gesteund door Ellen en Miranda, twee moeders uit Brandevoort. Mede dankzij hun materiele hulp kan het gezin wat geld besteden aan hun huisje waar Pa hard aan werkt. Op de foto duidelijk te zien wat zij allemaal meegeven. Ellen en Miranda, helemaal te gek!

Er gaat dit keer een stapelbed, een computer (deze komt van Thea Dinnissen die met ons naar Gambia is geweest ), een TV (van Michiel en Monique) met video (van Corrie en Leo) en een heleboel banden, kleding en speelgoed en een wandelwagen naar een gezin in Woclaweck.

    

Dit weekeinde gaan ook de eerste drie Kerst/Nieuwjaars/Paaspakketten al mee. Naar Woclawek (2 gezinnen en één in Poznan). De eerste reakties op onze Paaspakkettenaktie zijn al binnen en om logistieke redenen nemen wij zo snel mogelijk zoveel mogelijk pakketten al mee. Op een enkele na zijn het dit jaar andere gezinnen dan vorig jaar.

De pakketten zien er weer geweldig uit en bij elk pakket hoort dan ook weer een pakket met shampoo, conditioner, body-wash en body-lotion en diverse kleine dingetjes.

  

  

VOOR DIEGENEN DIE HET NIET HEBBEN MEEGEKREGEN: ONZE KERST/NIEUWJAARS/PAASPAKKETTENAKTIE IS VAN START GEGAAN!

DANKZIJ UW HULP HOPEN WE WEER VEEL PAKKETTEN TE KUNNEN AFLEVEREN. VANAF HEDEN KUNT U LEVENSMIDDELEN (minimaal houdbaar tot 1 /5/2011) WEER AFGEVEN AAN ONS ADRES KLOTSHOEVE 11 IN HELMOND BRANDEVOORT. ALS U NIET TE VER WEG WOONT KUNT U OOK EVEN BELLEN EN HALEN WIJ HET GRAAG OP.

OM U EEN INDRUK TE GEVEN WAT GOED IN ZO’N PAKKET KAN:

GEMALEN KOFFIE, HOUDBARE KOFFIEMELK, SUIKER , THEE, BLIK FRUIT, BLIK GROENTEN, BLIK SOEP, AARDAPPELPUREE, MACARONI, SPAGHETTI, PAKKEN LIMONADE, SINAASAPPELSAP, MULTIVITAMINE, HOUDBARE DRINKYOGHURT, RIJST, BOTER, HOUDBARE TOETJES, BLIKJES VIS, VLEESWAREN, KNAKWORST, PAKKEN KOEKJES, PRINCE FOURRE, BISKWIE, CRACKERS, KNACKEBROD, SHAMPOO, BODYWASH, TANDPASTA, WASMIDDEL, WASVERZACHTER ETC.

MET ELK PAK EN ELK BLIK ZIJN WE BLIJ WANT VELE KLEINTJES MAKEN ER WEER EEN SUCCES VAN!

We houden u op de hoogte van alle ontwikkelingen!

Wie geeft ons de zak?

Wilt u ons helpen met 1,2,3 of misschien wel meer zakken cement? Maakt U dan s.v.p. zoveel maal 5 euro over op onze rekening:
NL38 RABO 1159 3315 37 t.n.v. stichting www.gambiaenpolen.nl o.v.v. wie geeft ons de zak

Doe Dit Door Vijftienhonderd Dalassie plan

Wat is dat? In de afgelopen tijd hebben wij gemerkt dat je met 1500 dalassie erg veel kunt doen. Het DDDVD-plan betekent dan ook niet meer dan: Doe Dit Door Vijftienhonderd Dalassie. Als u iets wilt doen en u kunt niet met ons mee dan kunt u uw eigen project kiezen. Dat kost u 1500 dalassie, dat is omgerekend 33 euro. De naamswijziging is een gevolg van de snelle devaluatie van de dalassie.
Hoe werkt het:
U kiest uw eigen project, u maakt 33 euro (of een veelvoud daarvan) over en wij regelen in Gambia bij ons eerstvolgende bezoek het door u gekozen project. U kunt uw eigen project betalen door het overmaken van 33, 66, 99 …. euro op bankrekeningnummer NL38 RABO 1159 3315 37 t.n.v. stichting www.gambiaenpolen.nl o.v.v. uw eigen project. Na onze terugkeer krijgt u van ons het aankoop/betalingsbewijs van het door u gekozen project evenals foto’s met een beschrijving. Aankomende projecten leest u altijd op onze actueel pagina.
Het moge duidelijk zijn dat wij alle kosten zoals de reis en verblijfskosten, taxikosten enz. enz. voor eigen rekening nemen. Wij genieten ook nog van een paar dagen vakantie. Daarbij blijven wij ook een aantal projecten voor eigen rekening nemen. Er staat bij onze projecten geen post algemene kosten want die zijn volledig voor onze rekening. Spreekt het bovenstaande u aan dan zien wij graag welk project het uwe wordt. Voelt u zich echter in geen geval verplicht! Wij willen niet anders dan dat u weet wat wij doen en wat ú eventueel kunt doen in Gambia. Zijn er vragen, u kunt ons altijd bereiken. U bent van harte welkom!

Groetjes
Lizet Mols en Dick Schildkamp