Stichting www.gambiaenpolen.nl

wat we zélf doen in Gambia, Polen én Nederland

Nieuwsbrief 53

Met Gambia in het vooruitzicht en nog een heleboel andere dingen die tijd en energie vergen hebben we echt weinig tijd op dit moment en vandaar even deze korte nieuwsbrief.

Na twee zeer geslaagde privé-feesten op zaterdag 15 en zondag 16 oktober jl. in een grote tent in de tuin is Dick dinsdagnacht 18 oktober jl. rond 02.00 uur vertrokken voor een rit naar het noorden van polen. De auto stond vóór het weekeinde al geladen met héél veel spullen voor in totaal 13 gezinnen.

Ellen en Miranda hebben hun gezinnetje in Oparczyska (Gmina Bobrowniki) weer gigantisch verwend dus daar was het weer een feestje.

Voor de andere gezinnen had ik o.a. een mooie hoogslaper met alles erop en eraan, ik heb hem met het hele gezin donderdagavond voor de thuisreis nog even gemonteerd. Dit bed hadden we al geruime tijd op voorraad staan en gekregen van een studente in Utrecht. Verder nog een magnetron, een mooie TV, een printer en een heleboel meer, de auto zat echt randjevol. Ik kon er zelf nog net bij.

Omdat ik er toch dicht in de buurt was ben ik bij drie gezinnen die we al langer kennen een klein presentje wezen brengen. Zoals altijd een doos met shampoo etc., wat speelgoed én een tas met o.a. vers fruit (mandarijnen, appelen, bananen, tomaten, een blik perziken, een lekker brood en een groot pak druivensap) dat fruit heb ik uiteraard in Polen gekocht.

De dertien gezinnen zaten dicht bij elkaar en het schoot lekker op. Zodoende kon ik donderdagavond na het plaatsen van de hoogslaper nog een eind richting huis rijden . En dat ging weer zo vlot dat ik maar doorgereden ben en vrijdagochtend was ik precies tegen koffietijd al weer thuis.

Dat komt goed uit want we hebben nog héél erg veel te doen voor we a.s. zondagavond naar Amsterdam vertrekken, daar slapen en dan maandagochtend vliegen naar Gambia. Kunnen we in het vliegtuig in ieder geval zeseneenhalf uur uitrusten……..

We hebben nog veel meer nieuws maar dat komt allemaal wel als we terug zijn. 28 november hopen we weer terug te zijn en dat hoort u ons wel weer.

Tot dan!

Wie geeft ons de zak?

Wilt u ons helpen met 1,2,3 of misschien wel meer zakken cement? Maakt U dan s.v.p. zoveel maal 5 euro over op onze rekening:
NL38 RABO 1159 3315 37 t.n.v. stichting www.gambiaenpolen.nl o.v.v. wie geeft ons de zak

Doe Dit Door Vijftienhonderd Dalassie plan

Wat is dat? In de afgelopen tijd hebben wij gemerkt dat je met 1500 dalassie erg veel kunt doen. Het DDDVD-plan betekent dan ook niet meer dan: Doe Dit Door Vijftienhonderd Dalassie. Als u iets wilt doen en u kunt niet met ons mee dan kunt u uw eigen project kiezen. Dat kost u 1500 dalassie, dat is omgerekend 33 euro. De naamswijziging is een gevolg van de snelle devaluatie van de dalassie.
Hoe werkt het:
U kiest uw eigen project, u maakt 33 euro (of een veelvoud daarvan) over en wij regelen in Gambia bij ons eerstvolgende bezoek het door u gekozen project. U kunt uw eigen project betalen door het overmaken van 33, 66, 99 …. euro op bankrekeningnummer NL38 RABO 1159 3315 37 t.n.v. stichting www.gambiaenpolen.nl o.v.v. uw eigen project. Na onze terugkeer krijgt u van ons het aankoop/betalingsbewijs van het door u gekozen project evenals foto’s met een beschrijving. Aankomende projecten leest u altijd op onze actueel pagina.
Het moge duidelijk zijn dat wij alle kosten zoals de reis en verblijfskosten, taxikosten enz. enz. voor eigen rekening nemen. Wij genieten ook nog van een paar dagen vakantie. Daarbij blijven wij ook een aantal projecten voor eigen rekening nemen. Er staat bij onze projecten geen post algemene kosten want die zijn volledig voor onze rekening. Spreekt het bovenstaande u aan dan zien wij graag welk project het uwe wordt. Voelt u zich echter in geen geval verplicht! Wij willen niet anders dan dat u weet wat wij doen en wat ú eventueel kunt doen in Gambia. Zijn er vragen, u kunt ons altijd bereiken. U bent van harte welkom!

Groetjes
Lizet Mols en Dick Schildkamp