Stichting www.gambiaenpolen.nl

wat we zélf doen in Gambia, Polen én Nederland

Nieuwsbrief 53

Met Gambia in het vooruitzicht en nog een heleboel andere dingen die tijd en energie vergen hebben we echt weinig tijd op dit moment en vandaar even deze korte nieuwsbrief.

Na twee zeer geslaagde privé-feesten op zaterdag 15 en zondag 16 oktober jl. in een grote tent in de tuin is Dick dinsdagnacht 18 oktober jl. rond 02.00 uur vertrokken voor een rit naar het noorden van polen. De auto stond vóór het weekeinde al geladen met héél veel spullen voor in totaal 13 gezinnen.

Ellen en Miranda hebben hun gezinnetje in Oparczyska (Gmina Bobrowniki) weer gigantisch verwend dus daar was het weer een feestje.

Voor de andere gezinnen had ik o.a. een mooie hoogslaper met alles erop en eraan, ik heb hem met het hele gezin donderdagavond voor de thuisreis nog even gemonteerd. Dit bed hadden we al geruime tijd op voorraad staan en gekregen van een studente in Utrecht. Verder nog een magnetron, een mooie TV, een printer en een heleboel meer, de auto zat echt randjevol. Ik kon er zelf nog net bij.

Omdat ik er toch dicht in de buurt was ben ik bij drie gezinnen die we al langer kennen een klein presentje wezen brengen. Zoals altijd een doos met shampoo etc., wat speelgoed én een tas met o.a. vers fruit (mandarijnen, appelen, bananen, tomaten, een blik perziken, een lekker brood en een groot pak druivensap) dat fruit heb ik uiteraard in Polen gekocht.

De dertien gezinnen zaten dicht bij elkaar en het schoot lekker op. Zodoende kon ik donderdagavond na het plaatsen van de hoogslaper nog een eind richting huis rijden . En dat ging weer zo vlot dat ik maar doorgereden ben en vrijdagochtend was ik precies tegen koffietijd al weer thuis.

Dat komt goed uit want we hebben nog héél erg veel te doen voor we a.s. zondagavond naar Amsterdam vertrekken, daar slapen en dan maandagochtend vliegen naar Gambia. Kunnen we in het vliegtuig in ieder geval zeseneenhalf uur uitrusten……..

We hebben nog veel meer nieuws maar dat komt allemaal wel als we terug zijn. 28 november hopen we weer terug te zijn en dat hoort u ons wel weer.

Tot dan!

Wie helpt ons?

Wilt u ons helpen? Maakt U dan s.v.p. een door u te bepalen bedrag over op onze rekening: NL38 RABO 1159 3315 37 t.n.v. stichting www.gambiaenpolen.nl o.v.v. regentijd Gambia