Stichting www.gambiaenpolen.nl

wat we zélf doen in Gambia, Polen én Nederland

Nieuwsbrief 62

Even ter herinnering, ons nieuwe emailadres: e.mols@upcmail.nl Overigens kunnen we melden dat onze vorige nieuwsbrief maar liefst door 2.750 personen is bekeken/gelezen.

Nog 3 weken ( 3 t/m 24 april ) en we gaan weer naar Gambia. Er is de afgelopen maanden erg veel gebeurd. “Onze” 1e school, de Santo Su Nursery School in Brikama heeft een splinternieuw dak, “onze” tweede school, de Diana Nursery School in Brufut, heeft een derde leslokaal en een nieuw kantoortje.


Santo Su Nursery School

Diana Nursery School

Van “onze” derde school, de Child Concern International School in Latrikunda, heeft één van de lokalen van de nieuwe kleuterklassen al een betonnen vloer.

Van Bakebba Jabbi, de hoofdonderwijzer van de Diana Nursery School ontvangen wij maandelijks foto’s van de door ons in gang gezette knutseldagen.


Van Lawrence Ihans, de hoofdonderwijzer van de Child Concern International School kregen wij de foto’s van een grootse knutseldag. Hij heeft van 12 scholen 5 leerlingen uitgenodigd met als doel ook déze kinderen in de gelegenheid te stellen om eens een dagje te knutselen. Bij deze activiteiten worden nog steeds de materialen gebruikt die wij vorig jaar van

hebben gekregen, aangevuld met spulletjes die wij hebben meegenomen zoals papier, glitters enz. enz.

Op 19 april a.s. als wij daar zijn is er weer zo’n knutseldag. Nog wat uitgebreider want er komen dan van 16 scholen 5 kinderen. 80 in totaal dus en die krijgen van ons sowieso allemaal een t-shirt. Lizet heeft voor de bedrukking van deze t-shirts een leuk ontwerp gemaakt en we hebben ze samen in de afgelopen week bedrukt, met dank aan Collall voor de textielverf.

De beste drie scholen krijgen van ons in oktober een computer. Voor alle 80 kinderen hebben we uiteraard weer wat lekkers en iets te drinken. We maken er wel weer een feestje van.

Er is nog meer gebeurd want de vrouw van de hoofdmeester van de Child Concern International School is op 18 februari jl. bevallen van een dochter en je mag drie maal raden hoe ze heet: Lizet! We zijn benieuwd naar Lizet’s nieuwe naamgenootje.

We gaan in april veel doen bij alle drie de scholen. De Child Concern International School gaan we verder af(laten)werken en ze krijgen elektriciteit. Dit als voorbereiding op de installatie van de computerklas in oktober. Dan krijgen ze nl. zo’n 15 complete computers mét meubels. Deze computers hebben we vrijwel allemaal gekregen van Frank van Wijk, website:

heeft ze leeg en helemaal in orde gemaakt. Ook krijgt de school dan alle bijbehorende materialen als papier, printers, scanner, fax, lamineerapparaat enz. enz.

Er zijn een aantal mensen die graag eens met eigen ogen willen zien wat we doen in Gambia, wat we meemaken in Gambia en daar graag een handje willen helpen. Daarvoor hebben we een aantal spelregels opgesteld. U boekt een vakantie in Gambia in de tijd dat wij daar zijn (april en oktober). Uiteraard kunnen we u adviseren m.b.t. tot hotels etc. U bepaalt zelf waarmee en wanneer u wilt helpen. Aangezien onze auto vrijwel altijd vol zit met spullen volgt u onze auto met een (goedkope) taxi (u kunt uiteraard ook zelf een auto huren). U kunt dan gaan en staan en blijven of naar huis gaan wanneer u wilt. Als we afspreken waar en wanneer u wilt helpen verwachten wij ook uw hulp op die dag. En dat met verstand op nul. Wij hebben alles al georganiseerd en hebben vaak een heleboel redenen om dingen te doen zoals wij ze doen. Daar gaan we niet over discussieren! Dit even voor alle duidelijkheid. Overigens kunnen we u wel nu al verzekeren dat u een onvergetelijke tijd zult hebben en dingen zult zien en meemaken die u als gewone toerist nooit zult meemaken. Uiteraard maken we tijd voor een gezellig etentje, een goeie kop koffie etc. etc.

Over het geheel gezien hebben we een goed gevoel over wat we in gang hebben gezet zeker met betrekking tot alle activiteiten die de kinderen nu ondernemen, over de “mentaliteitsverandering” (door meer openheid véél meer resultaten en activiteiten). We zien uit naar de komende drie weken!

Wilt U ons nog een zéér gewaardeerd handje helpen, de actie GEEF ONS DE ZAK loopt nog steeds. Onderstaand de gegevens.

U hoort ons weer als we terug zijn uit Gambia!!

Wie helpt ons?

Wilt u ons helpen? Maakt U dan s.v.p. een door u te bepalen bedrag over op onze rekening: NL38 RABO 1159 3315 37 t.n.v. stichting www.gambiaenpolen.nl o.v.v. regentijd Gambia