Stichting www.gambiaenpolen.nl

wat we zélf doen in Gambia, Polen én Nederland

Nieuwsbrief 64

even een korte nieuwsbrief,

Bedankt lieve mensen!

Toen we eind april 2013 terugkwamen uit Gambia hadden we zoveel ideeën voor de volgende reis dat we meteen weer zijn gaan plannen en inpakken. Het was onze bedoeling ongeveer 7 kubieke meter goederen mee te nemen in oktober a.s. Maar dat is inmiddels zo ongeveer het dubbele geworden.

We zijn de afgelopen weken continu bezig geweest met de komende reis ( 9 oktober tot met 6 november) omdat we daar óók weer een succes van willen maken.

En omdat we in een maand tijd zoveel mogelijk willen doen.

Zoals U al eerder heeft kunnen lezen gaan we het schoolterrein van de Child Concern International School ommuren. We gaan er een schoon-drinkwatervoorziening aanbrengen en we gaan een compleet computerlokaal inrichten, met echt alles erop en eraan. Vrijwel alle computers hebben we gekregen van Frank van Wijk. We gaan de lokalen afwerken én een complete speelplaats installeren.

Met trampoline (gekregen van Gerard van Bremen en Colinda Meeuwsen), en twee schommelcombinaties (gekregen van Brigitta en van Marleen) en een groot speelhuis (gekregen van Jeanette Leenders), een compleet tennisnet met toebehoren (gekregen van Marlies en Wim).

We gaan een ochtendje/avondje voor elke klas staan (we hebben speciaal voor de 120 kinderen van de CCI school een mooie leer-speelmap ontworpen en ook voor de kinderen die naar de bijbelkassen komen ( zo’n 300 ) hebben we zo’n map, zij het in een andere kaft. We gaan ze woordjes leren door middel van puzzeltjes en we vertellen ze wat over de rest van de wereld.

De wereld van de meeste Gambiaanse kinderen eindigt aan het eind van het zandpad……….

We hebben vorige keer van alle kinderen een foto gemaakt en gaan nu fotolijstjes verven. De lijstjes hebben we de afgelopen weken zelf gegoten.

We hebben de afgelopen tijd veel hulp gehad van Corry en Leo Arnout. Zij hebben hoezen gemaakt voor de computers, zo’n 600 stempelkaarten (in de vorm van een hart) gemaakt voor het grote feest, ze hebben geholpen met het maken van de mappen, snoep ingekocht voor de snoepzakken, weer schitterende tasjes gemaakt en we vergeten nog wel het een en ander.

Van Peter en Irene kregen we een hele grote hoeveelheid kinderkleding die we nog tekort kwamen.

Trudy Strik maakte voor ons een heleboel armbandjes van kralen en horlogebandjes. Het resultaat is meer dan geweldig.

Ook onze buurtjes Frans en Henriette hebben geholpen met het maken van snoepbekers. Van hr. Verbakel? (weten de naam niet meer zeker, sorry) kregen we rubber tegels voor het maken van een hinkelbaan voor een weeshuis. We gaan weer een grote partij kinder-dames en herenkleding uitdelen alsmede schoenen. En voetbaltenues en schoenen. En speelgoed, en………’t is teveel om allemaal op te noemen. De eerste partijen dozen staan alweer in Gambia en zelfs precies op de plaats waar we ze straks nodig hebben. Scheelt ons straks een heleboel tijd en gesjouw.

En…………..als U ons nog een handje wilt helpen met al onze plannen (verf, cement, rijst , ramen, deuren , aanleg water enz. enz.)
rekeningnummer: 1159.331.537 t.n.v. Stichting WWW.GAMBIAENPOLEN.NL

Tot slot nog even: we gaan in augustus weer een aantal ritten maken naar Polen. Het heeft even geduurd maar er zijn zoveel tijdrovende activiteiten. Maar het gaat er nu toch echt weer van komen. We hebben een heleboel spullen waar we een heleboel mensen blij mee kunnen maken en dat gaan we ook doen.

We houden U op de hoogte van alles wat we doen!

Wie helpt ons?

Wilt u ons helpen? Maakt U dan s.v.p. een door u te bepalen bedrag over op onze rekening: NL38 RABO 1159 3315 37 t.n.v. stichting www.gambiaenpolen.nl o.v.v. regentijd Gambia