Stichting www.gambiaenpolen.nl

wat we zélf doen in Gambia, Polen én Nederland

Nieuwsbrief 69 – 26 april tm 16 mei 2014

3 weken gambia waarvan we van tevoren wisten dat we er drie weken aan tekort zouden komen………… We maken ons verslag net als de vorige keer. Heeft U tijd en interesse dan staat er een uitgebreid verhaal, heeft U minder tijd dan staat een korte flits onder de foto’s.

Zaterdag 26 april


Mr.Lawrence hangt opnieuw dekerstkaart van Collal op het prikbord.

De speeltoestellen worden intensief gebruikt, elke dag.

Eerste bezoek aan Lissa’s familie

De eerste zaken: huurauto ophalen, geld wisselen en dan naar de opslag waar al onze dozen staan. Helaas is deze op zaterdagmiddag gesloten dus kunnen we tot maandagmorgen helaas niet bij onze dozen. Dus brengen we maar een eerste bezoek aan de Child Concern International School en een eerste bezoek aan Lissa in Nema Su.


Zondag 27 april

Bij het ontbijt treffen we Jan en Petra die we 6 maanden geleden hebben leren kennen. Zij hebben een winkelruimte leeg staan en die huren wij voor de komende veertien dagen zodat we in alle rust alle plm. 1075 tasjes kunnen inpakken. Een grandioze oplossing. We hadden een andere optie maar deze ruimte ligt mooi op de route, kan niet beter. We gaan op zoek naar schommels voor de Diana School en willen een kijkje nemen bij de Mandela School. Wordt even zoeken maar blijkt kort geleden dankzij een donatie van een nederlander volledig te zijn opgeknapt. Keimooi. Wij beloven een kadootje voor alle kinderen te brengen. Na een heerlijk kopje koffie gaan we alvast een baal rijst en een kan olie brengen bij de moeder van Lissa. Dan de eerste frisse duik!


Maandag 28 april


Dozen uit de opslag sorteren

In een uurtje alles gesorteerd

2 vrachtwagentjes voor het transport

Naar de opslag in Manjai, samen in een uurtje alle dozen uitgezocht per bestemming. Vrachtwagens geregeld. Dozen voor CCI school weggebracht, dozen naar Nema Su weggebracht, restant naar onze gehuurde opslagruimte. In Nema Su nog even gekletst over wat we voor de familie, voor onze tolk Lamin en z’n ouders en voor alle bewoners van Nema Su gaan doen. Lekker gegeten bij Yasmine en nog net een heerlijke duik in het hotel-zwembad.


Dinsdag 29 april


Toiletten zoals ze waren

Tasjes die we moeten vullen met o.a. bidons met suiker

Werkzaamheden bij de CCI school besproken. We gaan de vorig jaar gebouwde toiletgroep betegelen en installeren. Prijzen, materialen en werkmensen besproken. Deze gaan morgen aan de slag. We gaan de waterleiding die we vorig haar hebben aangebracht doortrekken naar de toiletgroep zodat er toiletten en een wastafel geplaatst kunnen worden. Kopje koffie drinken en dan suiker kopen. Alle 240 moeders in Nema Su krijgen een bidon gevuld met suiker, dat is voor de rekenaars onder ons zo’n 200 kg. suiker. Is de suiker op dan hebben ze nog een gebruiksvoorwerp. Ook maar even een bezem om de opslagruimte een beetje aan te vegen. Er ligt zand van minstens 6 maanden. De balen suiker achterin de auto en we gaan meteen de bidons vullen. We maken alvast alle 240 tasjes voor de kinderen in Nema Su en ook al 40 tasjes voor de moeders. Dat schiet lekker op. Niemand die in de weg loopt dus we kunnen heerlijk onze gang gaan.We besluiten de dag met een drankje met Jan en Petra.


Woensdag 30 april


Uitpakken van dozen voor Lissa’s familie inclusief Lamin


Het ingestorte kookhok

Het ingestorte huis van Lamins familie

Alle materialen betaald bij CCI ( stortbakken, toiletpotten, tegels, cement, leidingen, kranen, wasbakken enz. enz.) Nog een aantal balen suiker gehaald en wat andere boodschappen en verder met de 240 tasjes voor de moeders van Nema Su. Naar Nema Su waar we de voor “ons gezin” bestemde dozen gaan openen, altijd een happening. Kinderen kleren passen, speelgoed proberen en kijken wat we allemaal voor lekkers hebben meegebracht. Voorlopig kunnen ze even eten. Ook voetbalspullen voor de jongens, waaronder voetbalsokken en COMPLETE TRAININGSPAKKEN voor het team van Musa (Dora). We bestellen zand en cement voor de kookplaats bij Lissa (vorig jaar ingestort) en ook voor het verwoeste huis van de ouders van onze tolk Lamin. Deze jongen loopt zich al 7 jaar het vuur uit de sloffen voor ons dus we willen graag wat terug doen. Moe van een drukke dag.


Donderdag 1 mei


Stenen kopen gewoon langs de weg

400 stenen voor Lamins huis

200 stenen voor het nieuwe kookhok en een stuk muur aan de achterzijde

De tasjes voor de kleinere kinderen

Snoep, knuffels, speeltjes etc.

Gevulde tasjes per school klaargezet

600 kant en klare stenen voor de bouwsels in Nema Su gekocht zodat er nu op drie plaatsen wordt gewerkt. Tasjes gemaakt en dozen geladen uit onze opslag naar de Diana school in Brufut. Eerste bezoek aan Brufut, in overleg met de hoofdmeester zullen we de vloer van de computerruimte laten betegelen. De zanderige vloer is uiteraard een ramp voor de computers.


Vrijdag 2 mei


Toiletten waar hard aan wordt gewerkt, er zitten zelfs al deuren met slotjes in

Een tweede deel-betaling aan CCI voor de overige materialen voor de toiletgroep. Wordt al voortvarend aan gewerkt. We gaan rijst kopen en limonade voor ons bezoek aan het weeshuis Sinchu, dat is inmiddels een goede gewoonte geworden. Eerst nog even wat tasjes maken en dan naar Sinchu. We hebben ook nog dozen snoep en speelgoed en voor allemaal een zonnebril. Lachen! Alvast een deel gevulde tasjes naar Nema Su gebracht, bij Lamin voor het werk betaald en tegels besteld voor Brufut. Boodschappen doen, een uurtje luiwammesen en zwemmen.


Zaterdag 3 mei


Betegelen toiletten

Fiets voor Bakebba, Diana school

Wandelwagen voor de kleinste van Bakebba

Fiets voor broertje Lamin Barrow

Ongelooflijk wat er al gedaan is na één week

We gaan de laatste dozen naar Diana brengen en ook de fiets voor de hoofdmeester en de wandelwagen voor z’n jongste dochter. Terug naar de opslag en laden voor Nema Su. Palmsticks gekocht in Latrikunda voor het dak van het huis van Lamin. Voor de eerste keer muurvast in het zand maar altijd veel hulp van de omwonenden dus vlug weer weg. Tye and Dye (batik) gekocht van Fanta. Eten bij Yasmina en op de hotelkamer mooie pakketjes gemaakt van de coupons stof die we morgen o.a. gaan verloten. Niet te geloven wat we in één week gedaan hebben.


Zondag 4 mei


Verloting voor de 240 moeders in Nema SU

Spullen halen in de opslag voor de verloting en het uitdelen van de tasjes voor de moeders in Nema Su deze middag. Alles uitsorteren en om 3 uur is de verloting en het uitdelen. De eerste 100 tasjes gaan nog wel, de volgende worden moeilijker. Als de moeders in de gaten krijgen wat er allemaal voor aantrekkelijks in de tasjes zit worden ze bijna hysterisch. Om een en ander niet volledig uit de hand te laten lopen stoppen we na zo’n 150 tasjes. Jammer, maar doorgaan is echt onverantwoord. Moeten we volgende keer toch weer iets anders voor bedenken. De overgebleven dozen kleding en tasjes gaan terug naar de opslag. Wij gaan bijkomen in ons hotel.


Maandag 5 mei


Tasjes uitdelen in Santo Su

Tegels voor Diana School

Pakketten en cadeautjes voor Sanchaba

We gaan de plm. 200 tasjes laden voor de school die we 7 jaar geleden als eerste hebben geschilderd, de Santo Su Nursery School in Brufut. Omdat een andere stichting daar een nieuw gebouw aan het plaatsen is doen wij daar even niets. Maar uiteraard vergeten we de kinderen niet en we hebben voor allemaal het bekende tasje met schoolspullen, een speeltje, snoep etc. We betalen tevens voor het leegpompen van de tank voor de toiletten. We gaan alvast een kijkje nemen bij de Masroor school waar “onze” Pascaline op school zit. Morgen hebben we voor de leerlingen van haar klas een verrassing.

Bij bouwmaterialenhandel Sunu Kerr kopen we de tegels voor de Diana school die direct worden afgeleverd. Daar kunnen ze nu ook aan het werk. Op 4 plaatsen zijn we nu aan het klussen. We gaan naar Nema Su waar nog een aantal dozen staan voor ons vaste bezoek aan Sanchaba waar de familie van Fanta woont. Uiteraard gaat Lissa ook mee. Voor alle dames een pakket kleding en een tas die we over hebben van zondag. Terug naar Nema Su waar nog wat dozen staan die terug moeten naar de opslag. Nog net op tijd in het hotel voor een speedduik.


Dinsdag 6 mei

Buba Jarju en Awa Bojang schooltje in Ebotown Opbergrekken voor CCI school

We gaan de beloofde tasjes brengen op de Masroor school.

Helaas is Pascaline ziek en dus niet aanwezig. Ook zijn de voor een aantal leerlingen de examens aan de gang dus we willen niet storen. Wederom 400 stenen besteld die direct naar Nema Su worden gebracht. Lekke band, gerepareerd voor 1 euro. Terug naar de Masroor school waar na afloop van de examens de tassen worden uitgedeeld. Daarin o.a. een speciaal samengestelde schrijf- en leermap. Daarna koffie gaan drinken bij Parisienne. Bezoekje aan een schooltje dat we bij ons eerstvolgende bezoek aan Gambia gaan opknappen. In-en-in triest. Er staan 187 kinderen ingeschreven en theoretisch zitten er dus bijna 90 kinderen ’s ochtends en 90 kinderen ’s middags 90 in een “grote woonkamer”, want meer is het niet. Op elkaar gepakt en het ziet er ook nog eens niet uit. De verf is allang van de muren vertrokken, de vloer kan gebruikt worden voor de Dakar-rally, alles hangt van ellende aan elkaar. Maar wel superaardige, gedreven mensen. Een broer (Omar) en zus (Mariama) runnen dit schooltje dat 29 jaar geleden door hun vader werd opgezet. Omar was één van de eerste leerlingen van zijn eigen vaders schooltje. Het staat in één van de armoedigste wijken van Serrekunda. We beloven nog deze week een kadootje voor alle kinderen te komen brengen. Hierna bij de CCI school dozen uitgepakt en rekken gemonteerd en geplaatst. Boodschappen en daarna eten bij Yasmine.


Woensdag 7 mei


Mandela Nursery schooltje Ebotown, 135 leerlingen in één klas, pas opgeknapt, ziet er keurig uit maar veel te klein natuurlijk


Sukuta Lower Basic School, Suntu’s klas krijgt kledingpakket met tasje vol caudeautjes

We gaan uit de opslag de 135 tasjes laden voor de Mandela school en deze uitdelen. Alle kinderen zijn er en we komen zelfs 9 tasjes tekort en we beloven deze de volgende woensdag nog te brengen. Bij Kairabasupermarkt 2 schommels gekocht voor de Diana school en een memorycard voor Lamin. Naar de opslag tassen en kleding laden voor de klas van Suntu, het oudere zusje van Lissa. Gelijk naar de school en voor alle kinderen uit de klas passende kleding én een tas met van alles en nog wat. Nog even cement bestellen voor Lamin in Nema Su, een paar boodschappen en dan lekker zwemmen.


Donderdag 8 mei


Jarju Nursery School in Ebotown, 187 ingeschreven leerlingen in één klas, zo’n 90 ’s ochtends en de andere helft ’s middags.


De speelgoedrekken zijn inmiddels al helemaal gevuld bij CCI.

We gaan uit de opslag de tasjes laden voor de Jarju Nursery School in Ebotown, het schooltje dat we de eerstvolgende keer gaan opknappen. We hebben nu voor alle kinderen een goed gevuld tasje. We hebben mazzel want alle kinderen zijn ’s morgens naar school gekomen, ook die van de “middagploeg”. Er zitten er nu maar liefst 143 in één klas. Hier wordt de kinderen zowaar iets bijgebracht, ze leren het alfabet, engelse woorden, engelse liedjes en letters schrijven. Ze hebben zowaar allemaal een eigen schriftje. De kinderen voeren een geweldig toneelstukje op en het is echt gezellig. Na het uitdelen van de tasjes mogen de kinderen naar huis en het is een plezier om te zien hoe zo’n grote groep uitwaaiert in deze wel heel armoedige buurt. De tasjes worden goed vastgeklemd want ze leren op school dat er altijd anderen zijn die willen hebben wat zij gekregen hebben, zeker als ze het van blanken kregen. We hebben wel een stevige kop koffie verdiend (bij Parisienne) met een stukje gebak. Bij CCI gaan we de rekken afmaken en het speelgoed uitpakken en installeren. We beginnen ook met het monteren van de kinderkeuken die achterin één van de klassen komt te staan.


Vrijdag 9 meiTasjes voor Lissa’s school worden uitgedeeld met een pakket kleding voor allemaal

Mooie kast voor Fanta Lissa past er precies in, voor als ze vervelend is Bed voor Lamin

Lamin’s huis

Kookhok Fanta

Muur achterzijde van het huis

We nemen een extra taxibusje mee naar de opslag want we gaan de tassen laden voor de school van Lissa in Nema Su. Er zijn vandaag meer dan 100 kinderen en die krijgen allemaal en pakket met passende kleding en een tas met schoolspullen, een speeltje, snoep enz. De kinderen weten zich aanmerkelijk beter te gedragen dan hun moeders afgelopen zondag! In alle rust kunnen we alles uitdelen waarbij de onderwijzers stevig meehelpen. Ook hier weer en mooi gezicht als de kinderen naar huis gaan. De bouwactiviteiten in Nema Su vorderen gestaag. Lamin’s huis wacht op de palmsticks en de golfplaten, het kookhok bij Fanta is al een heel eind en de muur aan de achterzijde van het huis is ook bijna klaar. We gaan een mooie roldeurkast monteren bij Fanta, een bed bij Lamin. Ook de keuken en de muur achter het huis zijn al weer bijna klaar. Na een broodje bij Yasmin willen we wegrijden en ja hoor, de gaskabel breekt. We bellen de verhuurder en binnen tien minuten staat een monteur ( op de fiets) van de AGWB ( Algemene Gambiaanse Weggebruikers Bond……) . Echt waar, binnen 15 minuten rijden we weer. De dag is wel gebroken, we proberen nog wat kinderspulletjes uit te delen maar dat wordt geen succes. Boodschappen doen en dan zwemmen.


Zaterdag 10 mei


Auto wassen, gewoon langs de weg

Golfplaten voor Nema Su met de ezelkar


Nog geen dag oud in het Sukuta ziekenhuis

Geld gewisseld. We krijgen momenteel 55 dalassi voor een euro (7 jaar geleden 33!) We gaan golfplaten voor Lamin bestellen ( dakbedekking) die we ’s middags kunnen afhalen. We laten onze auto wassen ( perfekt schoon, 2 man aan het werk, voor nog geen euro). Dan naar de opslag waar we restanten kleding en tasjes laden die we gaan uitdelen in het nabijgelegen Old Yundum. Dat is altijd erg leuk om te doen. De mensen zijn volkomen verrast en erg blij. We gaan in Nema Su een jochie ophalen die meegaat naar de leverancier van de golfplaten. De platen, de ezelman én het jochie gaan gezamenlijk terug naar Nema Su, spaart ons een hoop tijd. Kopje koffie bij Yasmine, boodschappen en uitdelen in de omgeving van het ziekenhuis in Sukuta. Daar gaan we ook babykleding afgeven aan de moeders van vier pasgeboren kindjes. Uiteraard even bij de kleintjes kijken. Tot slot van deze dag nog net tijd voor een duik.


Zondag 11 mei


Zwemfeest met de hele familie van Lissa en nog een paar vriendjes, Lamin Barrow en Pascaline

We gaan even wat boodschappen doen voor het zwemfeest in ons hotel dat inmiddels een goede gewoonte is geworden. Wat zwembandjes, opblaasspullen enz. We gaan met onze auto en een taxibus naar Nema Su en pikken de hele familie op. Allemaal op hun paasbest. Lamin uit Brufut komt op eigen gelegenheid en ook onze Pascaline komt ons gezelschap houden. Altijd weer een feest met lekker eten en drinken en veel waterplezier. Suntu kan en durft inmiddels aardig te zwemmen, haar kleinere zus doet dapper mee en nog een paar kleintjes komen heel voorzichtig van het trappetje. Om 5 uur brengt de taxibus ze naar huis. Wij gaan nog even spullen halen in de opslag en daarna een hapje eten bij yasmin en boodschappen doen. We doen dit nu al een paar jaar en zouden deze dag zeker niet willen missen. Het is feest voor de familie maar ook voor ons. Wat deze dag kost is uiteraard voor onze privé portemonnee.


Maandag 12 mei


Kermis in het klein bij CCI, na alle spelletjes hebben ze hun cadeautjes voor in het tasje verdiend

Een drukke dag bij CCI. We hebben tasjes voor alle kinderen maar de inhoud moeten ze wel verdienen tijdens een kermis. Met o.a. ballengooien, ringwerpen en eendjes vissen kunnen ze schriften, potlood/pen, kleurboek ( heeft Lizet speciaal voor de school gemaakt) , snoep, speeltjes enz. enz. winnen. Uiteraard winnen ze altijd, we helpen wel een handje. Gaat leuk allemaal, doen we volgend jaar zeker wat uitgebreider. We zetten de laatste rekken in elkaar en plaatsen er één in elke klas. Nog even snel een duik.


Dinsdag 13 mei


Tasjes en drinken uitdelen bij Diana Nursery School, speelgoedrek en garage in elkaar gezet


Schommels opgehangen


Bliksembezoek bij Marie en uiteraard voor de kinderen ook wat

Voetbalshirts voor het team van Lamin’s broertje

Diner met vrienden (21 personen)

We gaan de tasjes maken en uitdelen op de Diana school. Zetten de schommels in elkaar en het houten opbergrek met de garage. Ook hier een grote hoeveelheid speelgoed. We hebben uiteraard cadeautjes voor de leraren. We nemen een restantje tasjes mee in de auto om onderweg uit te delen (onze nieuwe regel: alleen de kinderen die op school zijn krijgen kleding en/of een tasje, voor de absenten laten we niets meer achter omdat we dat niet controleerbaar genoeg vinden. Niet op school, pech gehad). Het restant delen we onderweg uit en we gaan even langs bij Marie Joof, de verloskundige. Ook daar hebben we tasjes voor alle kinderen op de compound alsook voor de moeders. Marie is er niet maar we gaan donderdagmiddag nog even langs. Boodschappen doen en even opfrissen in het hotel want vanavond hebben we het traditionele etentje bij Yasmina met Gambiaanse en Nederlandse kennissen. Met ons erbij een tafel voor 21 personen. Kennismaken, veel kletsen, lekker eten en ijs toe. We hebben deze traditie in het leven geroepen omdat we gewoon geen tijd hebben om in de drie of 4 weken dat we er zijn iedereen persoonlijk op te zoeken. Daar zouden we dagen mee bezig zijn, wel gezellig, maar daardoor verliezen we veel te veel kostbare tijd. Nu komt iedereen naar Yasmina en we hebben een gezellige avond. Onze kennissen vinden het op deze manier ook weer leuk om elkaar te leren kennen en zo weten ze allemaal dat we meer dingen doen. Iedereen mag trouwens weten wat we doen, we hebben voor niemand geheimen. Even nog voor alle duidelijkheid: dit etentje betalen we uiteraard privé.


Woensdag 14 mei

We gaan aftellen.
We gaan zand bestellen voor de Diana school. Zand om de tegelvloer af te maken en palen om het kippenhok af te zetten met gaas (halen we zelf op) zodat de kippetjes niet meer de moestuin kunnen vernielen. Want afgelopen jaar is er dankzij de watervoorziening die wij hebben aangelegd ook een moestuin bij de school. Diverse bananenbomen, de uien staan al hoog en diverse andere gewassen doen het goed. We gaan bij de Mandela school de resterende 9 tasjes brengen en bij CCI nog wat laatste karweitjes doen. Opslag leeggemaakt, sleutels ingeleverd en de laatste tasjes onderweg uitgedeeld in Old Yundum en Sukuta. En dan, verd………….nog even gauw een lekke koppelingscylinder. Kan niet gemaakt worden dus taxi naar het hotel en de rest van de dag en de avond naar de knoppen.


Donderdag 15 mei


Het opbergrek bij Diana is goed gevuld met speelgoed

De door Lizet gemaakte kleurboekjes worden in de klas volop gebruikt

Koffie bij Marie De toiletten zijn klaar Het keukentje geïnstalleerd en ingericht.

Volgende ochtend : auto kan niet worden gemaakt, er wordt voor een andere, nog kleinere gezorgd. Oké, voor die laatste twee dagen. We gaan naar CCI waar we de restanten die blijven staan tot oktober goed inpakken. We hebben het juiste gereedschap bij ons om het keukentje goed vast in elkaar te draaien en het wordt meteen in de klas ingericht met potjes en pannetjes, servies, groente en fruit etc. We geven hier de fotolijstjes af die aan de kinderen worden uitgedeeld, Allemaal mét hun eigen foto. Ook nog even golfplaten opgehaald voor Diana school zodat ze het totaal vergane dak van het toiletgebouwtje kunnen vernieuwen. Een slot gekocht voor de deur van de klas waar het opbergrek en het speelgoed staan. Ook geven we vandaag de fotolijstjes af met de foto’s van alle kinderen die we vorig jaar hebben gemaakt. Ze kunnen de lijstjes zelf inkleuren. Op het moment dat we aankomen is Kalidou met zijn klas bezig met de kleurboekjes die ze eergisteren in hun tasje van ons hebben gekregen. We kopen een matras voor het bed van Lamin en nog een zak rijst voor Fanta zodat die ook weer even vooruit kunnen. Een paar boodschappen voor Marie en we drinken bij haar een kop koffie en roddelen wat bij. Dan naar Nema Su, matras en rijst afgeven, eindbetaling werkmensen , fietsreparatie en we nemen Fanta mee voor een bezoek aan de supermarkt waar ze voor een anderhalf gambiaans maandloon zelf mag winkelen. Uiteraard gaat ook Lissa mee en de kleine Yessie. En één van de zoons om te tolken. Deze zoon bij z’n school afgezet, Fanta naar huis gebracht met de boodschappen, de laatste 2 dozen bij Fanta meegenomen en de laatste snoepzakken uitgedeeld. Het zit er bijna op, het afscheid na drie drukke weken. Het afscheid valt vooral de meiden niet gemakkelijk. Lissa wil met Lizet mee en Suntu is niet bij Dick weg te slaan…. Tot oktober of……… Wij gaan op de craftmarket nog even een mooie wandelstok kopen voor de moeder van Lizet en eten bij Yasmina. Voor de laatste keer……….


Vrijdag 16 mei

De hele familie uit Nema Su staat bij het hotel!! Ze hebben een paar boodschappen achter de achterbank van de auto laten staan en die komen ze speciaal halen. Met z’n allen in de bushtax, de goedkoopste manier van vervoer in Gambia. We drinken en kletsen nog wat en zetten ze op de bushtax terug naar huis. Dan is het echt gebeurd voor deze keer, het was veel. We hebben nog nooit zoveel gedaan in drie weken maar dat voelen we ook wel. We vallen allebei al in slaap voordat ons vliegtuig op hoogte is. Zaterdagochtend staan we weer veilig op Schiphol. Naar huis……………..plannen maken voor oktober!!!

Iedereen weet inmiddels wel dat we een groot deel van wat we doen nog steeds zelf betalen. Onze reizen naar Gambia zijn tevens onze vakanties en die betalen we uiteraard zelf. Reis, verblijf en de activiteiten die we 7 jaar geleden zijn gestart betalen we nog steeds zelf.


We konden ook deze keer weer extra dingen doen dankzij een heleboel lieve mensen, bedrijven en organisaties. Gelukkig worden dat er steeds meer en we willen ze graag vermelden, waarbij altijd het risico bestaat dat we er een vergeten. Sorry daarvoor. We kregen fantastische donaties en/of materialen van o.a.:

Collall/mw. Hester van Rhijn
Pelgrimshoeve
Kringloopwinkel De Kring Reeuwijk
Stichting Keerpunt Foundation
Interpolis
Evenementenlijn
Alle gasten op ons 12,5 jarig huwelijksfeest (6 april jl.)
Jorien en Gerald
Fam. Angenent
Helma en Arjan
Loek en Cathry

Mede dankzij deze giften hebben wij ook al plannen kunnen maken voor onze volgende reis. Nogmaals onze excuses als we iemand vergeten zijn in bovenstaande lijst.

Wie helpt ons?

Wilt u ons helpen? Maakt U dan s.v.p. een door u te bepalen bedrag over op onze rekening: NL38 RABO 1159 3315 37 t.n.v. stichting www.gambiaenpolen.nl o.v.v. regentijd Gambia