Stichting www.gambiaenpolen.nl

wat we zélf doen in Gambia, Polen én Nederland

Nieuwsflits oktober 2016

Nog een paar dagen en we vertrekken voor de 25e keer naar Gambia.  A.s. vrijdag vliegen we vanaf Schiphol in plm. 6.15 uur naar Gambia.

Eerst even een foutje herstellen: we zijn niet aan het 9e jaar bezig maar aan het 8e. In één van de vorige nieuwsbrieven hebben we ten onrechte geschreven dat we volgend jaar aan ons tiende jaar beginnen.

Nog een jaartje geduld wat dat betreft.

Het worden vier drukke weken en we hebben dan ook een strakke planning. Als we aankomen staan er 22 kubieke meter aan goederen op ons te wachten. Schoolmeubelen, kleding , speelgoed, lesmateriaal, cadeautjes, kleding, schoenen, lakens, noem maar op.

Nog maar enkele dagen geleden kregen we het bericht dat we van

de Grootste Familie Helpt ( een stichting van de Tros)   Voorbeeld een genereuze donatie ontvangen om de Jarju School volledig te kunnen afwerken. Echt geweldig nieuws en als we terugkomen zullen we daar nog uitgebreid over berichten.

Even superkort wat we gaan doen:

Op “onze” 3 scholen de inmiddels bekende creatieve dag en daarnaast incidenteel knutselen met de kids. Leerzame spelletjes en veel plezier!

Uitdelen van ruim 800 kledingpakketten, speelgoed enz. aan moeders en kinderen. Voor een groot deel doen we dat aan voor ons onbekende gezinnen wat meer in het binnenland Lizet bepaalt ter plaatse wat ze goed kunnen gebruiken, overigens voor ons één van de leukste dingen die we doen.

Afbouwen, stucen, tegelen toiletten, montage speeltuin en veel schilderen Jarju School.

Montage en plaatsen schoolmeubilair, whiteboards, speelgoedrekken.

Aanleg water en elektricieit.

Feestelijke ingebruikname derde lokaal en speeltuin.

Tegelen douchegebouw Diana School, nieuwe vloeren in twee klaslokalen, terras voor de gehele school,stucen buitenzijde volledige gebouw, volledig nieuw dak over de gehele school, veel schilderwerk. Montage en plaatsen schoolmeubilair.

Installatie van een aantal nieuwe computers op de CCI school.

Betalen rechtstreeks aan diverse scholen van de schoolgelden voor diverse leerlingen.

Het gezin dat wij helpen te proberen te overleven ( kan het niet anders omschrijven) krijgt weer het nodige waaronder veel lakens waarvan Tie and Die wordt gemaakt, de mooie veelkleurige Gambiaanse stoffen. Uiteraard ook een baal rijst en olie. En uiteraard gaan we weer een dagje zwemmen met de hele familie.

Dankzij een aantal lieve sponsors kunnen we waar nodig een baal rijst achterlaten. Eén baal rijst is ongeveer één maaltijd voor 800 personen!

We delen veel persoonlijke kadootjes uit aan mensen die we al langer kennen. Fietsen, telefoons enz. uiteraard allemaal na intensieve controle of het echt nodig is.

We gaan kijken wat er voor ons volgende bezoek ( april 2017 ) nodig is. We gaan dan in ieder geval veel doen met de kinderen van alle drie de scholen. We houden U van het wel en wee op de hoogte!!

Duim maar voor ons, we zullen het nodig hebben

Belangrijk: van 14 oktober tm 11 november kunnen aan ons huisadres geen goederen worden afgeleverd. Degenen die in die tijd in ons huis verblijven kunnen dit niet aannemen dus graag na 11 november pas weer spullen afgeven.

Wie helpt ons?

Wilt u ons helpen? Maakt U dan s.v.p. een door u te bepalen bedrag over op onze rekening: NL38 RABO 1159 3315 37 t.n.v. stichting www.gambiaenpolen.nl o.v.v. regentijd Gambia