Stichting www.gambiaenpolen.nl

wat we zélf doen in Gambia, Polen én Nederland

Nieuwsflits april 2021

Het is alweer even geleden na onze laatste nieuwsbrief. Ondanks het feit dat veel niet mogelijk is zijn we blij dat er toch ook nog veel wel kan. Met een beetje extra georganiseer én met de inzet van de leraren en anderen in Gambia.

Hierdoor is bijv. dit speelgedeelte voor de kids van de Jarju school weer schoon en van een nieuwe laag zand voorzien na de zware overstroming in de afgelopen regentijd.

Zo hebben we steeds “onze” gezinnen van voedsel kunnen voorzien en we hebben dat ook nog voor anderen kunnen regelen.

Dankzij Ebrima, de loodsbaas in Gambia van “ContainernaarGambia.com” zijn alle scholen voorzien van iets lekkers voor de kids én van voldoende knutselmateriaal.

Dat die materialen ook echt worden gebruikt blijkt wel uit de vele foto’s en filmpjes die wij krijgen toegestuurd. Ook omdat de leraren weten dat wij het leuk vinden om te zien dat ze op dezelfde manier omgaan met de spullen zoals wij dat gewend zijn. Jarenlang hebben we laten zien hoe wij werken, ze hebben altijd mogen meekijken bij alles wat we deden en doen nu hetzelfde.

Hieronder een greep uit de vele foto’s.

      

uitdelen van de in oktober gestuurde tasjes voor alle schoolkinderen van alle scholen (Jarju, Davids, Diana, CCI)

     kerstviering Davidsschool

Met Pascaline gaat het gelukkig goed. Ze heeft op haar verjaardag van ons een paar centen gekregen om met haar vriendinnen lekker te gaan eten. Ook in Gambia zijn vrijwel alle restaurants gesloten maar ze hebben toch een leuk plekje gevonden. Ook zij heeft een half jaar thuis gezeten maar daarna heeft ze 4×3 weken stage gelopen in diverse ziekenhuizen. Nu op dit moment vervolgt ze haar opleiding in het ziekenhuis in Bansang waar ze intern is.

 

Vorige zondag is ze met al haar medestudenten weer vertrokken voor een reis van 5 uur naar Bansang.

Er is weer een zending onderweg die door de diverse schoolhoofden zelf wordt afgehaald in de loods in Manjai.

Ook nu weer voor alle kinderen wat lekkers ( alles bij elkaar gebracht en betaald door Corry en Leo) in milkshakebekers die als ze leeggegeten zijn nog een keer gebruikt kunnen worden.

650 stuks!!

     

Een heel leuk bericht kwam van Jan Philippart die zijn hele leven lang in schoenen handelde en nu met zijn zaak is gestopt. Van hem kregen we maar liefst zo’n 650 paar nieuwe, hoofdzakelijk,  kinderschoenen. Nou, dat konden we natuurlijk niet afslaan en inmiddels hebben we deze schoenen economisch overgepakt en ze zijn onderweg naar Gambia. Die gaan we natuurlijk zelf uitdelen zodra we weer naar Gambia kunnen. Dat wordt een heleboel werk maar een feestje op zich. Jan, keibedankt.

Al een hele tijd stonden onderdelen van buttons klaar om tot een leuke button in elkaar gezet te worden. Een hoop werk maar een leuke bezigheid en goed om de tijd door te komen in Coronatijd.

     

Ook een kindertehuis hier in Nederland konden we rond kerst nog blij maken met een flink aantal magnetische dartboards die we nog hadden liggen. Jammer om ze nog langer te bewaren als zelfs hier kinderen er blij mee kunnen zijn.

Verder nog wat mutsen, ook in Gambia zeer welkom bij de jeugd, waarvan we een aardige hoeveelheid hadden gekregen van Dep Tran.

     

Ook nu weer een grote hoeveelheid knutselmateriaal, verf, kleurplaten, tekenpapier, lijm enz. enz.

Veel materialen ook nu weer geschonken door Hester van Rhijn van COLLALL

Deze zending zal rond 5 mei in Gambia arriveren.

Zo proberen we alles gaande te houden. Gelukkig hebben we een paar lieve sponsors en nog altijd steken we er aardig wat eigen geld in. Maar we krijgen er dan ook wat voor terug. Als we alleen al de foto’s en filmpjes zien is dat voor ons genoeg.

   

Voor de geïnteresseerden: met ons beiden gaat het gelukkig goed. Lizet heeft haar eerste vaccinatie gehad en Dick krijgt morgen (20 april) ook de eerste prik. Begin mei gaan we weer drie dagen met de kleinkinderen genieten van de buitenlucht.

We hopen dat het U allen goed gaat, blijf voorzichtig in afwachting van weer een leven in vrijheid.

Groetjes,
Lizet en Dick

Wie helpt ons?

Wilt u ons helpen? Maakt U dan s.v.p. een door u te bepalen bedrag over op onze rekening: NL38 RABO 1159 3315 37 t.n.v. stichting www.gambiaenpolen.nl o.v.v. regentijd Gambia