Stichting www.gambiaenpolen.nl

wat we zélf doen in Gambia, Polen én Nederland

Nieuwsflits februari 2019

Beste Lezer,

Begin 2018 hadden we graag enige aandacht besteedt aan het feit dat we toen 10 jaar geleden voor het eerst naar Gambia gingen. Voor één weekje zonvakantie. Dat is een beetje uit de hand gelopen. Als we al onze nieuwsbrieven nog eens doorkijken en de bijbehorende foto’s dan mogen we toch stellen dat er het één en ander is gebeurd.

Dankzij de medewerking van een heleboel lieve mensen, privé of via stichtingen of bedrijven, hebben we echt veel meer kunnen doen dan we ooit van plan waren en voor mogelijk hebben gehouden. We zullen er nu niet teveel over uitweiden, U kunt alles nog eens nakijken op onze website.

Maar begin 2018 verliep anders dan gepland. Lizet moest een zware operatie ondergaan (waarvan ze gelukkig geheel genezen is). Eind 2018 kreeg ze ook nog eens zware ontsteking aan haar linkerarm, ook weer genezen maar daar is ze wel een hele tijd zoet mee geweest.

Dick ging april 2018 alleen naar Gambia om de Davidsschool af te bouwen. In November 2018 konden we gelukkig weer samen. We hebben in november heel veel gedaan (er stonden zo’n 400 dozen, in totaal zo’n 21 kub.  op ons te wachten maar het is allemaal gelukt.

En zo zijn we stiekem weg aan ons 12e jaar Gambia begonnen…….. we vertrekken op 10 mei en blijven daar weer tot 29 mei. We doen het wat rustiger aan. Kleding en goederen nemen we (op baby- en kinderkleding na ) niet meer in. We zijn momenteel bezig alle restanten kleding in te pakken en een heleboel huishoudelijke artikelen. Maar een groter karwei is het verzenden van meubilair voor de Davidsschool. Al een aantal weken achter elkaar brengen we iedere
zaterdagochtend vroeg een vracht (gedemonteerde)
tafeltjes met stoeltjes, gecombineerd verpakt met
kledingpakketten, naar de verzamelplek voor de container.

 

 

 

Mr. Bangura van de nieuwe Davidsschool wilde graag
dat we aanwezig waren bij de kerstparty. Helaas kan dat natuurlijk niet
maar hij heeft er toch een geweldig feestje van gemaakt.
 

Ook Gambiaanse ouders zien dat de school mooi en ruim is geworden en willen hun kind(eren) graag naar deze school sturen. We zijn op dit moment bezig met de verzending van in totaal 150 schoolsetjes (tafel/stoel ), gecombineerd met de kledingpakketten die we samenstellen van alle restanten die we nog hebben.

Rustiger aan……, ja toch wel want in Gambia láten we al het sjouwwerk graag doen. Lizet let er op dat ik niet toch weer ga lopen sjouwen want de leeftijd gaat tellen. In Gambia gaan we de puntjes op de i zetten bij de Davidsschool. Meubilair dus, stenen zitjes buiten, terrasjes verbeteren, muur ophogen enz. enz.

Maar wat we zeker zo belangrijk vinden: we gaan steeds meer doen met de kinderen. We zorgen voor zeer diverse materialen ( papier, karton, verf, vingerverf , glitterkarton, lijm, kwasten, kralen, kleurplaten, wasco’s , potloden,  kleurpotloden, playmais en nog veel meer)  waarmee de kinderen naar hartenlust kunnen knutselen.

Kinderen zijn dat niet gewend en leraren ook niet maar als er eenmaal een begin gemaakt is slaat de vlam in de pan. En worden soms de mooiste creaties gemaakt…..door de leerlingen. Wat te drinken erbij en wat lekkers en er is weer een feestje!

Corrie en Leo hebben weer een heleboel cadeaumateriaal
meegebracht waarvan we zoals altijd leuke
pakketjes maken.

Soms staan we zelf voor de klas en hebben kadootjes voor diegenen die de goede antwoorden geven. Kleine presentjes maar ze helpen wel om er de aandacht bij te houden.

    
 Van Jan en Ira Huberts kregen we zo’n 120 splinternieuwe zomerjurkjes,
die zien we zeker terug in één van onze volgende nieuwsbrieven. Keibedankt

Met “onze” Pascaline gaat het goed. Ze heeft pas weer examens gedaan en voor alles geslaagd.

 
     Een van de vele elftallen die we dankzij Dora en Tonnie konden aankleden
 
    
 Via Ruud Jansen kregen we een groot aantal educatieve speel- en leermiddelen.
Lex probeert allereerst uit en we kijken of het compleet is voordat
we het verzenden. Mooi en goed bruikbaar materiaal

U bent weer een beetje op de hoogte en als er bijzonderheden zijn laten we U dat zeker weten.

Voor nu, Groetjes van Lizet en Dick

Wie helpt ons?

Wilt u ons helpen? Maakt U dan s.v.p. een door u te bepalen bedrag over op onze rekening: NL38 RABO 1159 3315 37 t.n.v. stichting www.gambiaenpolen.nl o.v.v. regentijd Gambia