Stichting www.gambiaenpolen.nl

wat we zélf doen in Gambia, Polen én Nederland

Nieuwsflits Januari 2014

We gaan beginnen aan ons 7e jaar! Wie had dat ooit kunnen denken, wij in ieder geval niet. We wilden iets doen, via een bekend TV-programma bijv. in Moldavië , maar dat werd geen succes. Blijf maar thuis en geef maar geld…….

Een weekje vakantie in Afrika was het begin van een heel andere manier van helpen. Rechtstreeks, zonder allerlei profiteurs, mee-eters, overlegculturen enz. U kent de rest van het verhaal. Wij zijn altijd zo actueel mogelijk met info over wat we doen. Alles staat, met foto’s, op deze site.

We gaan door op de manier waarop we 6 jaar geleden zijn begonnen. We passen onze plannen en aktiviteiten voortdurend aan aan de omstandigheden maar altijd volgens de vaste principes. Juist die flexibiliteit maakt het ons mogelijk veel te doen.

We hebben 2013 afgesloten met een paar fijne gebeurtenissen. We hebben hier en daar een gezinnetje een leuke sinterklaas of kerst bezorgd die er anders niet in had gezeten. We hebben een aantal voedsel/feestpakketten naar Polen verzonden.

In Gambia is de schoon drinkwatervoorziening op de Diana Nursery School in Brufut gereed gekomen. We hadden vlak voor ons vertrek in november j.l. een bedrijf opdracht gegeven voor deze klus onder voorwaarde dat wij dagelijks de foto’s van de voortgang zouden krijgen. Afspraken perfect nagekomen.

Voor onze aktiviteiten in 2014 kregen wij een aantal geweldige donaties. Dat geeft ons weer de mogelijkheid om naast onze eigen inbreng héél veel extra dingen te doen die anders voor veel later gepland stonden of die zelfs helemaal niet mogelijk zouden zijn. Iedereen geweldig bedankt. In onze komende nieuwsbrieven komen we hier nog uitgebreid op terug.

Corrie en Leo zijn momenteel bezig met het maken van maar liefst 240 leuke tassen die we gaan vullen en uitdelen aan alle moeders in Nema Su. De vulling zal bestaan uit diverse spullen waarvan we inmiddels weten dat ze ze graag krijgen. Bijv. haaraccessoires, cosmetica, zeep, sjaaltje, etc.


Zelf hebben we inmiddels alweer een kubieke meter speelgoed ingepakt en naar de container gebracht.

WE GAAN WEER DRIE WEKEN NAAR GAMBIA VAN 25 APRIL 2014 T/M 16 MEI 2014, als U ons een handje wilt helpen bij het realiseren van diverse extra aktiviteiten: het rekeningnummer is: 1159.331.537 t.n.v.stichting www.gambiaenpolen.nl

IEDEREEN ALVAST GEWELDIG BEDANKT EN EEN FANTASTISCH, SUCCESVOL, MAAR IN DE ALLEREERSTE PLAATS GEZOND 2014 TOEGEWENST.

Wie helpt ons?

Wilt u ons helpen? Maakt U dan s.v.p. een door u te bepalen bedrag over op onze rekening: NL38 RABO 1159 3315 37 t.n.v. stichting www.gambiaenpolen.nl o.v.v. regentijd Gambia