Stichting www.gambiaenpolen.nl

wat we zélf doen in Gambia, Polen én Nederland

Nieuwsflits Januari 2014

We gaan beginnen aan ons 7e jaar! Wie had dat ooit kunnen denken, wij in ieder geval niet. We wilden iets doen, via een bekend TV-programma bijv. in Moldavië , maar dat werd geen succes. Blijf maar thuis en geef maar geld…….

Een weekje vakantie in Afrika was het begin van een heel andere manier van helpen. Rechtstreeks, zonder allerlei profiteurs, mee-eters, overlegculturen enz. U kent de rest van het verhaal. Wij zijn altijd zo actueel mogelijk met info over wat we doen. Alles staat, met foto’s, op deze site.

We gaan door op de manier waarop we 6 jaar geleden zijn begonnen. We passen onze plannen en aktiviteiten voortdurend aan aan de omstandigheden maar altijd volgens de vaste principes. Juist die flexibiliteit maakt het ons mogelijk veel te doen.

We hebben 2013 afgesloten met een paar fijne gebeurtenissen. We hebben hier en daar een gezinnetje een leuke sinterklaas of kerst bezorgd die er anders niet in had gezeten. We hebben een aantal voedsel/feestpakketten naar Polen verzonden.

In Gambia is de schoon drinkwatervoorziening op de Diana Nursery School in Brufut gereed gekomen. We hadden vlak voor ons vertrek in november j.l. een bedrijf opdracht gegeven voor deze klus onder voorwaarde dat wij dagelijks de foto’s van de voortgang zouden krijgen. Afspraken perfect nagekomen.

Voor onze aktiviteiten in 2014 kregen wij een aantal geweldige donaties. Dat geeft ons weer de mogelijkheid om naast onze eigen inbreng héél veel extra dingen te doen die anders voor veel later gepland stonden of die zelfs helemaal niet mogelijk zouden zijn. Iedereen geweldig bedankt. In onze komende nieuwsbrieven komen we hier nog uitgebreid op terug.

Corrie en Leo zijn momenteel bezig met het maken van maar liefst 240 leuke tassen die we gaan vullen en uitdelen aan alle moeders in Nema Su. De vulling zal bestaan uit diverse spullen waarvan we inmiddels weten dat ze ze graag krijgen. Bijv. haaraccessoires, cosmetica, zeep, sjaaltje, etc.


Zelf hebben we inmiddels alweer een kubieke meter speelgoed ingepakt en naar de container gebracht.

WE GAAN WEER DRIE WEKEN NAAR GAMBIA VAN 25 APRIL 2014 T/M 16 MEI 2014, als U ons een handje wilt helpen bij het realiseren van diverse extra aktiviteiten: het rekeningnummer is: 1159.331.537 t.n.v.stichting www.gambiaenpolen.nl

IEDEREEN ALVAST GEWELDIG BEDANKT EN EEN FANTASTISCH, SUCCESVOL, MAAR IN DE ALLEREERSTE PLAATS GEZOND 2014 TOEGEWENST.

Wie geeft ons de zak?

Wilt u ons helpen met 1,2,3 of misschien wel meer zakken cement? Maakt U dan s.v.p. zoveel maal 5 euro over op onze rekening:
NL38 RABO 1159 3315 37 t.n.v. stichting www.gambiaenpolen.nl o.v.v. wie geeft ons de zak

Doe Dit Door Vijftienhonderd Dalassie plan

Wat is dat? In de afgelopen tijd hebben wij gemerkt dat je met 1500 dalassie erg veel kunt doen. Het DDDVD-plan betekent dan ook niet meer dan: Doe Dit Door Vijftienhonderd Dalassie. Als u iets wilt doen en u kunt niet met ons mee dan kunt u uw eigen project kiezen. Dat kost u 1500 dalassie, dat is omgerekend 33 euro. De naamswijziging is een gevolg van de snelle devaluatie van de dalassie.
Hoe werkt het:
U kiest uw eigen project, u maakt 33 euro (of een veelvoud daarvan) over en wij regelen in Gambia bij ons eerstvolgende bezoek het door u gekozen project. U kunt uw eigen project betalen door het overmaken van 33, 66, 99 …. euro op bankrekeningnummer NL38 RABO 1159 3315 37 t.n.v. stichting www.gambiaenpolen.nl o.v.v. uw eigen project. Na onze terugkeer krijgt u van ons het aankoop/betalingsbewijs van het door u gekozen project evenals foto’s met een beschrijving. Aankomende projecten leest u altijd op onze actueel pagina.
Het moge duidelijk zijn dat wij alle kosten zoals de reis en verblijfskosten, taxikosten enz. enz. voor eigen rekening nemen. Wij genieten ook nog van een paar dagen vakantie. Daarbij blijven wij ook een aantal projecten voor eigen rekening nemen. Er staat bij onze projecten geen post algemene kosten want die zijn volledig voor onze rekening. Spreekt het bovenstaande u aan dan zien wij graag welk project het uwe wordt. Voelt u zich echter in geen geval verplicht! Wij willen niet anders dan dat u weet wat wij doen en wat ú eventueel kunt doen in Gambia. Zijn er vragen, u kunt ons altijd bereiken. U bent van harte welkom!

Groetjes
Lizet Mols en Dick Schildkamp