Stichting www.gambiaenpolen.nl

wat we zélf doen in Gambia, Polen én Nederland

Nieuwsflits oktober 2015

We zijn alweer aan het aftellen. 7 november vertrekken we weer voor vier weken naar Gambia.

We zijn net op tijd terug om onze Sinterklaas cadeautjes in ontvangst te nemen…………

Als alles meezit is de verbouwing van ons eigen huis voor die tijd klaar, althans de ruwbouw.

We hebben de afgelopen weken heel wat moeten improviseren maar ondanks alle bouwactiviteiten thuis en de vertraging bij de levering van de schoolmeubeltjes hebben we kans gezien alles wat we in november nodig hebben op tijd te verzenden.

Er ligt in Gambia een bult werk te wachten. Allereerst de afbouw van de school maar daarnaast gaan we héél veel doen mét de kinderen van “onze” scholen. We hebben vier “officiële” creatieve dagen voor in totaal 450 kinderen en daarnaast hebben we nog creatieve activiteiten op twee andere scholen.

Dankzij de medewerking van Hester van Rhijn van Collall kunnen we vele mooie dingen met de kids gaan maken. Met de textielverf van Collall hebben we weer honderden t-shirts bedrukt. Van Gerard en en Wilma Swemmers kregen we een doos vol mooie prijsbekers voor de beste talentjes tijdens de creatieve dagen.

We gaan 2461 schoolpakketjes uitdelen op een hele grote school.

We gaan honderden kledingpakketten uitdelen aan moeders en kinderen. Dank aan iedereen die ons voorzien heeft van mooie, kwalitatief goede kleding. Allemaal in een leuke kleurige stoffen tas, gemaakt en geschonken door Corrie en Leo.

We gaan het schoolgeld betalen voor de 13 kinderen die we op school hebben.

We gaan onderhoud plegen aan de Diana school.

We gaan een trampoline én een zwembad installeren en een speeltuin opknappen.

Er ligt nog een uitnodiging voor een bezoek aan een nieuw ziekenhuis, gaan we zeker kijken. Dankzij Marijke van Sambeek gaan we weer een aantal dozen brengen bij het oogziekenhuis.

Uiteraard weer een dagje zwemmen en eten met “ons” gezin en zo nog een heleboel meer. We zullen ons niet vervelen.

De meeste goederen die we nodig hebben in november staan al in Gambia, een klein deel komt komende week aan. Alles bij elkaar toch weer zo’n 18 kubieke meter ( om een idee te geven hoeveel dat is: de omvang van ongeveer 360 bananendozen…..).

We hebben overigens ook onze volgende vakantie naar Gambia alweer geboekt en wel van 8 tot 29 april 2016.

Dan willen we o.a. een openbare douchegelegenheid gaan bouwen. Er zal dan ook vast nog wel wat werk aan de school zijn die we in November a.s. in gebruik gaan nemen.

Voor het zover is gaan we eerst ons eigen huis aan de binnenkant afwerken, stucen, betimmeren, vloeren, schilderen enz. we vermaken ons wel.

Als U ons nog een handje wil helpen bij het realiseren van al onze plannen kunt u de link onderaan de pagina gebruiken.

Tijdens onze afwezigheid kunnen uiteraard geen goederen aan ons huisadres worden afgegeven. De mensen die in ons huis verblijven zijn niet in de gelegenheid dit voor ons te verzorgen.

We zijn telefonisch slecht bereikbaar in Gambia, mailen kan wel.

We houden U op de hoogte van alles wat we doen.
Groeten

Lizet en Dick

GRAAG WILLEN WE IEDEREEN BEDANKEN DIE ONS MET GOEDEREN EN/ OF FINANCIËLE DONATIES HELPEN OM AL ONZE ACTIVITEITEN TE KUNNEN REALISEREN.

Wie helpt ons?

Wilt u ons helpen? Maakt U dan s.v.p. een door u te bepalen bedrag over op onze rekening: NL38 RABO 1159 3315 37 t.n.v. stichting www.gambiaenpolen.nl o.v.v. regentijd Gambia