Stichting www.gambiaenpolen.nl

wat we zélf doen in Gambia, Polen én Nederland

Roemenie

Nieuwsbrief 58 Roemenië mei 2012

12 dagen ROEMENIË, weinig gedaan……

De afgelopen 12 dagen waren we in Roemenië om te helpen bij het opbouwen van speeltoestellen die wij dankzij een grote bouwmarkt konden schenken aan een stichting met activiteiten in Roemenië. Deze stichting liet ons weten over transportmogelijkheden én voldoende vrijwilligers te beschikken om deze speeltoestellen te plaatsen. Wij zouden 8 dagen meehelpen en dan nog 4 dagen tijd nemen om wat van Roemenië te zien. Helaas is daar weinig van terecht gekomen. We hebben slechts op drie plaatsen een speeltoestel kunnen neerzetten, nog geen dag werk per stuk.

Lizet heeft meegeholpen met het uitdelen van pakketten aan kinderen van een kindertehuis (daar heeft Lizet nog een flinke hoeveelheid chips, fruit en limonade gekocht voor deze kinderen) in Dacia, een kleuterschooltje in Mureni en een bejaardentehuis in Rupea.


Door het ontbreken van enige planning, het verdoen van tijd met allerlei niet relevante zaken enz. enz. is er van een heleboel grote plannen weinig terecht gekomen. De stichting heeft ons verzekerd dat de overige speeltoestellen in de nabije toekomst alsnog zullen worden opgebouwd. Omdat er vanaf zaterdag 12 mei jl. helemaal niet meer aan de toestellen werd gewerkt hebben wij met een van de leden van de stichting onze tijd gevuld met het uitdelen van een aantal provisorisch gemaakte pakketten babykleding en we hebben samen met haar uit één van de opslagplaatsen van de stichting een aantal rollators gebracht naar bejaarden die ze goed konden gebruiken.

Hebben we toch nog íets nuttigs gedaan. Op een van de laatste dagen heeft Dick nog geholpen bij een schooltje in Sighisoara om een wip en een draaimolentje van nieuwe plankjes te voorzien. Nu kunnen ze er tenminste weer fatsoenlijk op zitten.

We willen graag nog een keer naar Roemenië (al zal dat er de komende maanden niet inzitten), maar dan wel op onze manier. We hebben ongelooflijk veel ellende en armoede gezien. Maar ook blije gezichten van mensen die al gelukkig waren met een praatje.


We hadden zo graag, net als in Gambia en Polen, moeders en kinderen blij willen maken met leuke kleding (er was genoeg om uit te delen) en spulletjes. We hebben daarvoor echter niet de gelegenheid gehad. Ondanks alles hebben we toch fijne dagen gehad en veel gelachen en gezien. Roemenië is qua natuur een schitterend mooi land. Een aanrader voor natuurliefhebbers.

We zijn alweer druk aan het inpakken voor Gambia, flessen shampoo aan het vullen, cadeautjes voor de kinderen aan het verzamelen en binnenkort (eindelijk) weer een keer naar Polen!

Wie helpt ons?

Wilt u ons helpen? Maakt U dan s.v.p. een door u te bepalen bedrag over op onze rekening: NL38 RABO 1159 3315 37 t.n.v. stichting www.gambiaenpolen.nl o.v.v. regentijd Gambia